TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2023-2024 Eğitim Döneminde Kırtasiye Desteği Ne Kadar? Başvuru Şartları Neler? Detaylarıyla İşte!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilkokul ve Ortaokul öğrencilerine “Kırtasiye Desteği” verileceğini duyurdu. Kırtasiye desteğine başvurmak isteyen aileler için başvuru şartları ve tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2023 13:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
2023-2024 Eğitim Döneminde Kırtasiye Desteği Ne Kadar? Başvuru Şartları Neler? Detaylarıyla İşte!

Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurusu yapılan kırtasiye desteği ile ilgili detaylar destek ödemesi için başvuru yapmak isteyen aileler tarafından merak konusu olması nedeniyle, kırtasiye desteği ile ilgili ayrıntıları siz değerli okurlarımız için haber kanalımızda yayımladık...

Kırtasiye Desteği için başvuru şartları neler?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilkokul ve Ortaokul öğrencilerine “Kırtasiye Desteği” verileceğini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Aile Bakanlığı tarafından hazırlanan “Kırtasiye Desteği” ödemeleri yılda bir defaya mahsus olarak, hak sahibi kişilerin hesaplarına 1 Eylül ila 31 Aralık tarihleri arasında öğrenim durumu baz alınarak, seviyesi tespit edilen hak sahiplerine ödeneceği bilgisi verildi. Ayrıca öğrenim durumu tespit edilemeyen kişiler, bulunduğu yıla ait eğitim-öğretim dönemi içerisinde destek ödemesi için başvuru yapması durumunda eğitim ve öğretim yardımları aynı öğretim yılı için ödenecektir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurusu yapılan kırtasiye yardımı için başvuru yapacak olan aileler, başvuru işlemlerini e-Devlet platformu aracılığıyla SGK’nın Eğitim-Öğretim Yardımı Talebi ekranı üzerinden gerçekleştirebilir.

Kırtasiye Desteği ödemesi ne kadar?

2023-2024 yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından okuyan öğrenciler için sağlanacak kırtasiye desteğinin ne kadar olduğu hak sahipleri tarafından merak konusu oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla sağlanan “Kırtasiye Desteği” ödemesi tutarı her sene mevcut enflasyona farkına göre değişkenlik göstermektedir.  Bakanlık tarafından sunulan destek ödemesi için belirlenen tutar henüz netlik kazanmadı. Fakat geçen dönem 1300 TL olarak sağlanan destek ödemesinin bu dönem içerisinde 1400 TL olarak hak sahibi kişilerin hesaplarına yatırılması beklenilmektedir.

Kırtasiye Desteği için başvuru yapan kişilerin başvurusu onaylanması durumunda, söz konusu destek ödemesi için sağlanacak destek tutarı, PTT aracılığıyla ya da başvuru esnasında belirtilen banka hesaplarına yatırılacaktır. Bu kapsamda da kırtasiye desteği, yılda bir defaya mahsus olmak üzere 1 Eylül ila 31 Aralık tarihleri arasında hak sahibi kişilere ödenmiş olacaktır.

Kırtasiye desteği için başvuru yapmak isteyen kişiler destek ödemesi ile ilgili daha kapsamlı bilgileri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi web sitesi aracılığıyla öğrenebilir.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Okul zili çalacak! Okul öncesi çocukları için önemli uyarılar... Okul korkusu nasıl geçer?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.