TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğe Işık Tutmak Ege Kariyer Fuarı

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2022 05:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2022 05:26

Dört farklı üniversitede 40 yıllık akademisyenlik döneminde şuna şahit oldum: 1980’den sonra yüz binlerce akranları arasından sıyrılarak üniversite sınavının kanıp, sınıfları dolduranlar da, birkaç ay sonra yüz ifadelerinden şunu şahit oldum: gelecekten ümitsizdiler! “Biz çalış dedikçe, onlar çalışsak da ne olacak… bizden önce buradan mezun olanlar, yıllardır boş geziyorlar…Nihayetinde biz de bu kadere mahkumuz!... Şevkimiz kalmadı, buradan askerlikte işimize yarayan bir kağıt parçası (diploma) alsak yeterli… Ha pek iyi dereceyle; he 4 yılda bitirmiş, ha 6 yılda… Ne fark eder!”

67 yaşında emekli bir akademisyen olarak dün bu fuarı görünce, önce “Ne oluyor” diye şaşkınlık geçirdim… İğne atsanız yere düşmüyor… Şaşkın şaşkın gezerken, kafamda oluşan sorulara cevap arıyordum. Nihayet tüm Ege Bölgesi’nin sesi olan İLKSES Gazetesi’nin standını gördüm. Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erdal Erek, başına üşüşen öğrencilere hem gazeteyi ücretsiz dağıtıyor, hem de iletişim sektörü ile ilgili aydınlatıcı bilgiler veriyordu. Erdal Beyi biraz uzaktan hayranlıkla izledim. Ona tatlı diyaloglar; bıkmadan usanmadan öğrencilere iletişim bilgileri sunuyor, soruları cevaplıyor, anlaşılmayan noktaları tekrar tekrar ve detaylandırarak anlatıyor!... Biraz sonra standa yanaştım bazı öğrenciler televizyon programlarından beni tanıdı… Onlara takıldım, ‘Erdal Beyi fazla yormayın bakın sırada bekleyen arkadaşlarınız var’ deyince hep bir ağızdan ‘Hocam İLKSES’ten başka medya standı yok’ deyince afalladım. ‘Olamaz’ dedim. ‘Çocuklar fuar alanı çok geniş, görmemişsinizdir. Biraz dikkatlice gezin, karşılaşırsınız!’ dedim... Neyse, gazetemizin sütunu yazıyı daha fazla uzatmaya müsaade etmeyecek. Son birkaç cümle ile bağlayalım.

Kariyer fuarı adıyla düzenlenen bu fuar, şimdiye kadar Türk yükseköğreniminin öğrenciler için yaptıkları en faydalı ve mükemmel icraattır. Bu fuarın amacı: Özellikle yetenekli üniversite öğrenci ve mezunlarını yüz yüze bir ortamda kariyer fırsatları sunan kuruluşlar/şirketlerle buluşturmak! Ayrıca mezuniyet aşamasında olan üniversite öğrencilerinin alanları ile ilgili olarak hangi kurumlarda STAJ yapabileceklerine ışık tutmak, yol göstermek!

ÖZETLE: 20-30 yıla kalmayacak, dünya kalın bir çizgi ile ikiye ayrılacaktır: bilenler-bilmeyenler!

Bilenler efendi

Bilmeyenler sömürge olacaktır.

Bilenlerin safında yer almanın tek şartı, bilim üretmektir!

Bilim üretim alanları da domates tarlaları değil üniversitelerdir!

Kısaca Ege’nin sesi İLKSES Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halil Arslan Beye ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erdal Erek ve tüm çalışanlarına, topluma yansız ve objektif haberlerle aydınlatmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Bu etkinliğe öncelikle ev sahipliği yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak ve paydaş olarak bu etkinlikte yer alan bölgemizin 19 üniversitenin sayın rektörlerini de tebrik ediyorum. Ayrıca etkinliğe sponsor olarak katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara da geleceğimizin teminatı olan gençler adına teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.