TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziemir’de imar değişikliği oy çokluğuyla geçti

Büyükşehir Meclisi kasım ayı toplantısı ilk oturumunda İstanbul’daki, hain saldırı mecliste grubu olan siyasi parti temsilcileri tarafından kınandı. Ayrıca Gaziemir ilçesindeki imar değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2022 09:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gaziemir’de imar değişikliği oy çokluğuyla geçti

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) kasım ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer idaresinde Kültürpark İzBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Oturumun açılışında Başkan Soyer ve mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkan vekilleri İstanbul’un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen 6 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 81 vatandaşın yaralandığı terör saldırısını söz alarak kınadı.

HEPSİNE LANET OLSUN

Oturumda İstanbul’daki bombalı saldırıyı lanetlediklerini ifade eden Başkan Soyer, “Terör saldırısı hepimizi derinden yaraladı. 6 vatandaşımız vefat etti, 81 vatandaşımız yaralandı. Her birinin ocağına ateş düşüyor. Acımız çok büyük. İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri yekvücut. Terör örgütlerinin hepsine lanet ediyoruz. Vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımızın da bir an önce taburcu olmalarını diliyoruz” dedi. 

SONUNDA MAĞLUP OLACAKLAR

CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın da “Hepimizi üzen, derinden sarsan bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Dünyanın her yerinde kendi eylemlerini, düşüncelerini, silahla, terörle ifade etmeye çalışan her silahlı grup sonunda mağlup olacaktır. Terör çıkmaz bir yoldur. Terörle elde edilebilecek hiçbir hak, varılabilecek hiçbir yol yoktur. Masum sivillere yönelik bu alçakça saldırıyı şiddetle, nefretle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

TERÖRÜ VE TERÖRİZMİ KINIYORUZ

AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da “İstanbul’da bizi acıya boğan bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Bir kez daha gördük ki ülkemizin güvenliğine, birliğine kast eden hain terör örgütleri yurt dışındaki uzantılarının talimatları doğrultusunda bize ayar verme çabası içerisindenler. Devletimizin gücü, milletimizin ferasetine karşı hiç kimsenin ayar verebilme yeteneğinin kalmadığını görüyoruz. Bu vesileyle grubum adına hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulunuyorum. Tüm terör örgütlerini ve terörizmi kınıyoruz. Tüm güvenlik güçlerimizin milletimizin desteğiyle birlikte geçmişte olduğu gibi önüne geçeceğini ve mücadele edeceğimizi dile getirmek istiyorum” diye konuştu. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç ile MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin de terör saldırısını lanetleyerek bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

GAZİEMİR PLANI OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ

Mecliste aynı zamanda Gaziemir sınırları içerisinde yer alan Akçay Caddesi, Demiryolu, Hava Eğitim Yolu ve 337 Sokak arasında kalan bir kısım imar adalarında yapılması planlanan yükseklik artışı tartışmalara neden oldu. Karşılıklı tartışmaların ardından komisyonlardan oy birliği ile gelen ilgili gündem maddesi, AK Parti ve MHP’nin ret CHP ve İYİ Parti’nin ‘kabul’ oyları sonrası oy çokluğuyla kabul edildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.