TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziemir Belediyesinde sanat dolu 4 yıl

Gaziemir Belediyesi, yurttaşların kültürel ve sanatsal etkinliklere ulaşabilmeleri için Nisan 2019'dan 2023 yılının Nisan ayına kadar 139 tiyatro, 70 konser, 23 sergi, 26 film gösterimi, 12 panel ve 80 atölye düzenledi. 40 branşta düzenlenen kurslara ise 9 bin 600 kişi katıldı

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2023 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gaziemir Belediyesinde sanat dolu 4 yıl

Gaziemir Belediyesi, her ay güncellediği kültür sanat takvimiyle yurttaşları tiyatro oyunları, gösteriler, sergiler ve konserlerle buluşturuyor. Belediyenin etkinlik takviminde, her yaştan ve her kesimden vatandaşın isteğine cevap verecek etkinlikler yer alıyor. Atatürk Kültür Merkezi, Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi ile Festival Alanı’nda düzenlenen etkinliklerde, ünlü ve amatör sanatçılar ile belediye kursiyerleri sanatlarını özgürce sahneliyor. 

4 yılda 55 yetişkin tiyatrosu düzenleyen belediyenin etkinliklerinde Genco Erkal, Tülay Günal, Altan Erkekli, Veysel Diker, Süheyl-Behzat Uygur, Levent Üzümcü, Mehmet Esen, Sumru Yavrucuk, Deniz Çakır, Şenay Gürler gibi tiyatrocular, Gaziemirli seyirciyle buluştu. Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği ve 4 gün süren Münir Özkul Tiyatro Günleri’nde ise birbirinden ünlü tiyatro sanatçıları oyunlarını sahneledi. Tiyatro günleri kapsamında İzmir Halk Tiyatrosu oyuncuları Aziz Nesin Kabare, Mahşeri Cümbüş Topluluğu Tiyatro Sporu, Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları Kuvayi Milliye Destanı isimli oyunlarını sahneledi. Mehmet Esen de Meddah isimli gösterisiyle Gaziemirli seyirciyle buluştu. Etkinlikler kapsamında, Sahne Tozu Tiyatrosu da Gaziemir’de sahne aldı. 

Belediyenin, Nisan 2019'dan bu yana geçen 4 yıllık sürede düzenlediği 70 konserde, birçok profesyonel ve amatör sanatçı sahne aldı. Etkinlikler kapsamında Haluk Levent, Hakan Aysev, Dilek Türkan, Manga, Oğuzhan Koç, Senforock, Büyük Türkiye Orkestrası, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Cihat Aşkın, Görkem Ezgi Yıldırım, Tevfik Rodos, Yeni Türkü, Grup Gündoğarken, Pınar Ayhan, Ertuğrul Hakan Bora, Eskaza, Başıbozuk, Ece Seçkin, Mehmet Erdem, Aydilge sahne aldı. Belediye, 4 yılda 23 özel gün kutlama etkinliği ve 17 anma etkinliği de düzenledi. Düzenlenen 12 seminerde ise akademisyenler ile uzmanlar, bilgilerini Gaziemirli yurttaşlarla paylaştı. Belediyenin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlediği “Zafere giden yol” panelinde Prof. Dr. İlber Ortaylı, büyük zafere giden süreçte yaşanan tarihi gelişmeleri Gaziemirlilere anlattı.

40 branşta kurs

Belediye, Gaziemirlilerin kişisel gelişimlerine katkı koymak ve yeteneklerini keşfetmeleri için çok sayıda kurs açıyor. Resim, müzik, gitar, bale, tiyatro başta olmak üzere 40 dalda verilen eğitimlere 9 bin 600 kursiyer katıldı. Belediyenin düzenlediği kurslarda yeteneklerini keşfeden yurttaşlar, bu kurslarda öğrendiklerini tiyatro gösterileri ve konserlerle sergilemenin heyecanını yaşıyor. Sahne sanatları alanında düzenlenen kurslara katılan yurttaşlar, sahne almanın heyecanını yaşarken; görsel sanatlar kurslarına katılanlar ise eserlerini sergilerle beğeniye sunuyor. Kursiyerlerin resim ve fotoğrafları, belediyenin düzenlediği 23 sergide sanatseverlerle buluştu. Belediye, 4 yılda düzenlediği 80 atölye ile de yetişkinleri ve çocukları sanatla ve sporla buluşturdu. 

Çocuklar unutulmuyor

Düzenlediği kurslarda çocukları sanatla buluşturan Gaziemir Belediyesi, çocukların kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak ve hayal dünyalarını zenginleştirmek amacıyla onlara özel kültürel etkinlikler düzenliyor. Çocuklara tiyatro sevgisi aşılamak amacıyla her hafta cumartesi günü çocukları tiyatroyla buluşturan belediye, 4 yılda 84 çocuk tiyatrosu düzenledi. Her yıl binlerce minik izleyiciyi tiyatroyla buluşturan belediye, çocuklar için sinema gösterimleri de yaptı. Arkadaşlık ilişkileri, aile kavramı, doğa ve hayvan sevgisi gibi konuları işleyen tiyatro oyunları ve sinema filmleriyle buluşan çocuklar, sanatın büyülü dünyasında yolculuğa çıkıyor. Açık alanda da etkinlik düzenleyen belediye, mahallelerde düzenlediği 20 etkinlikte de çocukları sanatla buluşturdu. Belediyenin kurslarında yeteneklerini keşfeden çocuklar, bu eğitimlerde öğrendiklerini yıl sonu gösterileri ve sergilerle ortaya koyuyor. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.