TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaziemir Anaokulundan sosyal sorumluluk projesi

Gaziemir Anaokulu öğrencileri “Yaren Bebek” etkinliği ile sosyal sorumluluk projesi düzenledi. 280 adet Yaren Bebek öğrenciler ve aileleri tarafından tasarlandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2023 11:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gaziemir Anaokulundan sosyal sorumluluk projesi

Gaziemir Anaokulu öğrencileri “Yaren Bebek” etkinliği ile sosyal sorumluluk projesi düzenliyor. Minik öğrencilere yardımseverlik ve sorumluluk duygusunu kazandırmak için uygulanan proje kapsamında, 280 adet “Yaren Bebek” alındı. “Yaren Bebek”ler sınıf bazında belirlenen gün ve program dahilinde; okulda tasarlandı. Etkinlik; anneler, babalar, anneanneler, babaanneler, dedeler, halalar, teyzelerin katılımı ile gerçekleştirildi. Minikler; resimlerini çizdikleri / tasarladıkları bebekleri ebeveynleri yardımı ile gerçeğe dönüştürdüler. Bu sayede, çocuklarımızın kazanımları arttı ve aile – öğrenci – okul arasındaki arzu edilen şekilde iletişim daha da kuvvetlendi. Etkinliğe katılan ebeveynler, keyifli saatler geçirdi. Etkinlik sonrasında birbirinden renkli, birbirinden farklı bebekler öğrencilerimizin tasarımlarıyla hazırlandı.

YAREN BEBEK (TIBBİ TEDAVİ BEBEĞİ) NEDİR?

Kronik hastalığı olan çocukların tedavi sürecinde tıbbi tedavi bebeği denilen “Yaren Bebek” ler beyaz kumaştan yapılmış, yüzü olmayan, üzerinde mikrop barındırmayan ve yıkanabilir şekilde vakıf tarafından hazırlanmaktadır. Bu bebek, çocuğun doktoru, psikologu ya da hemşiresi tarafından hastalık teşhisi konulduğunda çocuklara hediye ediliyor. Hasta olan çocuklar da tedavi sürecini bu bebekle paylaşıyor. Çocuğa, uygulanacak tedaviler bu bebek üzerinde gösterilerek, tedaviye alışması sağlanıyor. Çocuk kendisine uygulanan tedaviyi bebeğine uyguluyor. Ayrıca bebeğin cinsiyetini kendisi belirleyerek ona yine kendi belirlediği ismi veriyor. Böylece dilediği cinsiyet ve şekilde bir arkadaşa sahip oluyor. Türkiye’de ilk olarak İzmir’de uygulanmaya başlanan tedavi yöntemi, gönüllülerin destekleriyle sürdürülmeye çalışılıyor. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.