TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazeteci Karaaslan, ilk kitabını imzalayacak

Gazeteci Müslüm Karaaslan, ilk kitabı “Son Ay Tutulması” için 15 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da Alsancak’taki Penguen Kitabevi’nde imza günü için okurlarıyla buluşacak

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2022 09:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gazeteci Karaaslan, ilk kitabını imzalayacak

Ankara’daki Sınırsız Yayıncılık tarafından geçen ay “Son Ay Tutulması” adlı şiir kitabı yayınlanan Gazeteci Müslüm Karaaslan, 15 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da Alsancak’taki Penguen Kitabevi’nde imza günü için okurlarıyla buluşacak.

Karaaslan’ın ilk kitabı olan Son Ay Tutulması, 4 aylık emeğin ürünü ve 78 şiirden oluşuyor. Kitabın yayınının ardından bir ay geçmesine rağmen yoğun ilgi gördüğüne dikkat çeken Karaaslan, hayatın bütün renklerini şiirlerinde bir araya getirmeye çalıştığını, 30 yıllık gazetecilik mesleğinin dışında bu kez şiirle seslenmeyi tercih ettiğini ve ilk kitabının kendisine önemli bir tecrübe kazandırdığını söyledi. Karaaslan, “Öncelikle kapılarını bana açarak okurlarımla aramda önemli bir köprü görevi gören Penguen Kitabevi’ne teşekkür ederim. Tüm dostlarımı, arkadaşlarımı, kitapseverleri imza gününe davet ediyorum. Kitabımda yer alan bazı şiirlerimi besteledim. Örneğin, İzmir’in kurtuluşunun 100. yılına özel yazdığım ‘Sen Bizimsin İzmir’ adlı şiirim de bestelenenler arasında” dedi.

İLK GÖZ AĞRIM, İLK HEYECANIM

Ay Tutulması’na ilişkin görüşlerini dile getiren Karaaslan, “İlkler her zaman zordur, sancılıdır insan yaşantısında… Her bir başlangıç; inançla, kararlılıkla, umutla, aşkla yoğrulursa, aşılması çok güç gibi görülen yolun sonunda tatlı bir yorgunluğa dönüşür… ‘Son Ay Tutulması’ da böyle oldu benim için… İlk kitabım, ilk göz ağrım sonuçta” diye konuştu.

HAYATA FARKLI AÇIDAN BAKMAK GEREK

Gazeteci Karaaslan, en umutsuz aşkların bile zamanla ölümsüz eserlere dönüşebilmesinin mümkün olduğuna da dikkat çekerek şunları söyledi: “Hayat bazen, kırık dökük ilişkilerden arta kalan acılardan, bambaşka modeller oluşturulmasına imkan tanıyabiliyor. Yıkıntıların, viranelerin enkazında kalan duyguların, gün ışığına çıkarılarak farklı bir biçimde ölümsüzlüğe dönüştürülmesine de fırsat tanıyabiliyor. Yeter ki bu açıdan bakabilmesini bilelim…”

Karaaslan ayrıca, Son Ay Tutulması’na gösterilen ilgiden dolayı da tüm kitapseverlere ve şiir dostlarına teşekkür etti. HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.