TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mardin İçin Büyük Önem Arz Ediyor

Güneydoğu Anadolu Mısır Üreticileri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Müslümoğlu, GAP’ın Mardin-Mezopotamya ovası için büyük önem arz ettiğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2022 12:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mardin İçin Büyük Önem Arz Ediyor

MEHMET HANİFİ MÜSLÜMOĞLU

Güneydoğu Anadolu Projesi’nin (GAP) Türkiye açısından çok büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Güneydoğu Anadolu Mısır Üreticileri ve İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Müslümoğlu, Mezopotamya Ovası kısmının tamamlanmayasıyla ülkenin, tarım ve hayvancılık sıkıntısının büyük bir ölçüde çözüleceğini dile getirdi. 

TÜRKİYE TAHIL AMBARI

Projenin gerçekleşmesi ile Türkiye’nin tahıl ambarına ve bölge ekonomisine güçlü bir katkı sağlanacağını ifade eden Mehmet Hanifi Müslümoğlu, “Güneydoğu Anadolu Projesi’nin sahip olduğu kaynaklar Mardin-Mezopotamya Ovası’nı su ile buluşturulması ve yörede yaşayan insanlarımızın gelir düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmesi açısından önemlidir. Projenin tamamlanması bölgelerarası farklılıkları giderecek ve ulusal düzeyde ekonomik gelişmeye katkı sunacak ve sosyal istikrar hedeflerine ulaşılmasına katkı sunacaktır. Aynı zamanda elektrik enerjisi problemlerini ve işsizlik sorununu ortadan kaldırmış olacaktır. Yöre halkı rahat bir nefes alacaktır. Türkiye tahıl ambarına ve ekonomisine güçlü bir şekilde katkıda bulunmuş olacaktır. Mardin Mezopotamya Ovası’nın, GAP suyu ile buluşturulması çok ciddi önem arz etmektedir. Ülke ve bölge ekonomisine önemli katkıları berberinde getirecektir” dedi.

YAŞAM KALİTESİ YÜKSELECEK

Bölge refahı ve istihdam noktasında da büyük kazanımların olacağını söyleyen Mehmet Hanifi Müslümoğlu, “GAP suyunun Mardin-Mezopotamya Ovası’na ulaşması bölgedeki insan göçü dalgasını önler, istihdam sağlar. Yazlık mevsimlik işçiler bölgeden farklı illere gidip çalışmaz. Her yıl trafik kazaları, ölümler, mağduriyetler meydan geliyor. Her yıl onlarca ocak sönüyor, en azında bu ölümlü kazalar önlenmiş olur. Mevsimlik işçi olmak yerine kendi bölgelerinde çalışır ve yaşam koşulları daha de elverişli hale gelir. GAP suyunun Mezopotamya Ovası’yla buluşturulması tarımsal, hayvansal ve yaşam koşularını büyük ölçüde kolaylaştırma noktasında büyük katkı sağlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.