TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güneydoğu’da Kuraklık Alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin acil durum veren “Kuraklık Haritasını” paylaştı. Haritada Türkiye’nin en kurak bölgesi olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2022 14:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Güneydoğu’da Kuraklık Alarmı

YUSUF ÇAĞIRTEKİN
Kuraklık geçen yıl dünya için en yakın tehditlerden bir tanesi haline geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yayınladığı raporda Türkiye’nin acil durum veren “Kuraklık Haritasını” paylaştı. Haritada, Türkiye’de Güneydoğu Bölgesi en yüksek kuraklık tehdidi altında yer alan bölge olarak göze çarptı. Raporda bir diğer dikkat çeken husus ise yağışların durumuydu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde geçen yıl yağışların yüzde 39 oranında azaldığı göze çarptı. Gerek yağışların azlığı gerekse bölgeye yeteri kadar suyun ulaştırılamamasından ötürü oluşan kuraklık; tarımdan hayvancılığa birçok sektörü olumsuz etkiledi. Tarım sektörünün uzun vadede daha çok olumsuz etkilenmesi bekleniyor.

TEK ÇARE GAP

Geçen yıl oluşan yağış azlığının en yıkıcı etkisi Güneydoğu Anadolu Bölgesine olunca uzmanlar yeni uyarıda bulundu. Bölgede 50 yıl içerisinde bir çölleşme yaşanacağını bildiren uzmanlar, bu soruna yegane çözümün Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) olacağını bildirdi. Sulu tarıma geçilmedikçe bölgede ürün yetiştirmenin oldukça güçleneceğini bildiren uzmanlar, Fırat ve Dicle nehrinin GAP ile birlikte bölgeye can suyu oluşturacağını ifade ediyor. Uzmanlar son olarak ülkemizin kuraklığı yenecek güçte olduğunu vurgulayarak, bunun için devletin yeterli imkanlarının var olduğunu ve bu imkanlardan bir an önce yararlanılması gerektiğini bildiriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.