TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Foça Açık Ceza Evi Camii temeli törenle atıldı

İzmir’in Foça İlçesi’nde bulunan Foça Açık Ceza İnfaz Kuru Kampüsü içinde yer alacak caminin temeli İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban’ın da katıldığı  törenle atıldı. Foça Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde, 350 metrekarelik alanda inşa edilecek caminin aynı anda 600 kişinin namaz kılabilecek  kapasitede olacağı, dış cephesinin secde eden insan figürünü anımsatacağı, yapım maliyetinin kurulan Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu Cami Yaptırma Koruma ve Yaşatma Derneği ve bağışlarla karşılanacağı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2023 07:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Foça Açık Ceza Evi Camii temeli törenle atıldı

Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu Camiinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende  İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban’ın yanısıra İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun, İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç, İl Müftüsü Salih Sezik, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Şenol Çeliker, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Gümüş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Doğruöz, Ceza İnfaz Kurumlarından sorumlu Cumhuriyet Savcıları ile il ve ilçe protokolü üyeleri de katıldı.

kURBAN KESİMİ

Tören öncesinde kurum Müdürü Ruhi Aytuttu, katılımcılara Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde yapılan  üretim faaliyetleri ve iş yurtları hakkında bilgiler verdi.

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban mobilya ve ağaç işleme atölyesinde İnfaz ve Koruma Memuru Hamit Önemli eşliğinde bir sehpaya epoksi uygulaması gerçekleştirdi. Kurum Müdürü Ruhi Aytuttu temeli atılan Cami hakkında verdiği bilgide; “ Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde 2023 yılında yapılması planlanan Cami, 350 metrekare büyüklüğünde olup, 600 kişi kapasitelidir. Cami statik sisteminde betonarme kullanılacaktır. İnşaatın yaklaşık güncel maliyeti 5.600.000 TL’dır. Genel Bütçeden toplam 2.200.000 TL malzeme alınmış, kalan ihtiyaçları için 3 Milyon 400 Bin Türk Lirası’na ihtiyaç duyulmaktadır. Cami’nin yapım ihtiyaçları için Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu Cami Yaptırma, Koruma ve Yaşatma Derneği kurulmuştur ve halkımızın yardımları bizim için önemlidir. Ayrıca Caminin inşaatının tamamlanabilmesi için Valimi ve İl Müftümüz gerekli desteği sağlayacaklarını bildirmişlerdir. Sayın Valimize ve İl Müftümüze destekleri için çok teşekkür ederim” dedi.

Kurban kesilerek gerçekleştirilen temel atma töreninde İl Müftüsü Salih Sezik tarafından dua edildi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir ve Lubliyana'dan kuraklığa karşı güç birliği

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.