TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Fiyatlar yüzde 100 artacak”

Antalya’da yaşanan ve örtü altı tarımsal üretimi olumsuz etkileyen sağanak yağışlar sonrası konuşan İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Erişen, “İzmir’de sebze meyve fiyatları pazarlarda yüzde 100 artacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2022 05:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Fiyatlar yüzde 100 artacak”

NURETTİN BAKİ-ÖZEL HABER

Örtü altı tarımsal üretimde ülkenin en önemli merkezlerden birisi olan Antalya’nın Kumluca ilçesinde geçtiğimiz günlerde sağanak yağışla birlikte yoğun bir sel yaşandı. Selle birlikte örtü altında yapılan üretimin su altında kaldığı ilçede sebze-meyve üretimi ciddi yara aldı. Sel felaketinin; ilçede üretilen ve iç piyasaya sunularak, ülkenin dört bir yanına gönderilen sebze meyve fiyatlarını nasıl etkileyeceği ise merak konusu oldu. İlçeden İzmir Sebze-Meyve Hali’ne de günde tonlarca ürün gelirken, İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, merak edilen bu soruyu gazetemize açıkladı ve: “Artan maliyetlerle zaten pahalı olan sebze meyve fiyatları, yaşanan olumsuz hava şartları ve sel felaketleri sonrası yüzde 100 artacak” dedi.

ÜRETİM SEKTEYE UĞRADI

Artan üretim maliyetleriyle üreticilerin üretimden uzaklaştığını belirten Erişen, yoğun yağışlar sonrası sular altında kalan örtü altı üretimin de sekteye uğradığını ifade ederek, “Bu yağışlar ve olumsuz hava koşulları tarımsal üretimi elbette ki olumsuz etkileyecek. Hepimizin yaşayarak bildiği bir pahalılık var. Bu pahalılık üretim maliyetlerine de bir şekilde yansıyor. Dolayısıyla tarımsal üretimde üretici biraz geriye çekildi. Bunun yanında bugüne kadar güzel giden bir hava vardı. Bu güzel havayla örtü altı veya naylon altı dediğimiz üretimle idare ediyorduk. Ancak Antalya’nın Kumluca ilçesinde yaşanan sağanak yağışlar ve oluşan sel felaketleri bu üretimimizi de sekteye uğrattı. Havalar biraz daha soğursa daha önce de ifade ettiğim gibi ürün yetişmez, sadece ama sadece sera üretimine kalırız. Seralar da hepimizin bildiği gibi sadece iç piyasaya çalışmıyor aynı zamanda ihracata yönelik oluyor. Dolayısıyla iç piyasada arzda bir düşüş olacak. Bu da fiyatların artması anlamına geliyor. Bugün ki fiyatlara baktığımızda, artan maliyetler ve üstüne örtü altı tarımın sular altında kalmasıyla benim tahminim sebze meyve fiyatları pazarlarımızda yüzde 100 artacak” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.