TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ezgi’yi korumayanlar katilini de bulmuyor!”

Boşanma aşamasında olduğu eşi Ezgi Zerkin’i başından vurarak katleden Deniz Özarslan’ın aradan geçen 54 güne rağmen hala yakalanamamasına isyan eden Susuz, “Ezgi’yi korumayanlar, katilini de bulmuyor” dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2022 05:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Ezgi’yi korumayanlar katilini de bulmuyor!”


ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

Ezgi Zerkin, 28 Temmuz’da boşanma aşamasında olduğu eşi Deniz Özarslan tarafından başından vurularak katledilmişti. Cinayetin ardından kayıplara karışan Deniz Özarslan ise aradan geçen 54 güne rağmen hala yakalanmadı. Kadın dernekleri, “Ezgi Zerkin’in katili Deniz Özarslan nerede?” yazılı ilanlar hazırlayıp şehrin işlek noktalarına asarken, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi ve Kadın Meclisleri Üyesi Hilal Susuz, “Ezgi’yi korumayanlar, katilini de bulmuyor. 54 gündür bulunamaz mıydı? İstenildiğinde kimlerin bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Deniz Özarslan’ın dışarıda elini kolunu sallayarak gezmesi hem potansiyel faillere de cesaret veriyor hem de dışarıdaki kadınların hayatını tehlikeye atıyor. En önemlisi de artık Ezgi için yapılabilecek en büyük şey adaletin sağlanması” sözleriyle duruma isyan etti.

SON 2 AYI SAKLANARAK GEÇTİ

Koruma kararı için karakola giden kadınların dilekçelerinin ciddiye alınmadığını ve keyfi işlem yapıldığını iddia eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi ve Kadın Meclisleri Üyesi Hilal Susuz, “Bugün 54. gün. 54 gündür Ezgi’yi öldüren kişi yakalanmadı. Öncesinde de Ezgi korunmak istediğinde ‘O zaten bir şey yapmaz’ deyip Hatay Karakolu’ndan geri çevrilmişliği var. Annesi de zaten her yere gidip başvuru yaptığını ancak kızının korunmadığını söylüyor. Ezgi’nin öldürülmesinin öncesi de var. Uzunca bir süre bu kişiden kaçıyordu. Son 2 ayı gerçekten de saklanarak geçti. Ailesi de böyle ifade ediyordu. Ezgi’yi korumayanlar, katilini de bulmuyor. 54 gündür bulunamaz mıydı? Elbette bulunabilirdi. İstenildiğinde kimlerin bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Burada karşımıza başka şeyler çıkıyor” dedi.

EZGİ İÇİN ADALET SAĞLANMALI

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin failleri cesaretlendirdiğini dile getiren Susuz, “İstanbul Sözleşmesi’nden çekiliyorlar. Bu otomatik olarak faillere cesaret verirken, kadınların can güvenliğinden sorumlu olan yetkililere de rehavet veriyor. Çünkü zaten uygulanmaması da bir cesaret ve rehavet verirken, şimdi sözleşmeden çekinilmesiyle herkes sanki kadınların yaşam haklarıyla ilgili her şeyin ortadan kalktığını düşünüyorlar muhtemelen. Ama öyle bir şey yok. 6284 sayılı yasa var ama keyfi şekilde uygulamadıkları durumlar oluyor. Ezgi zaten bu yüzden öldürüldü. LGBTİ karşıtı bir eylem düzenlediler, derneğimize kapatma davası açtılar. Burada büsbütün ve topyekun bir adaletsizlik var aslında. Ama bu adaletsizliği biz normalleştirmiyoruz ve kabul etmiyoruz. Deniz Özarslan bir an önce bulunmalı. Adalet sağlanmalı. Deniz Özarslan’ın dışarıda elini kolunu sallayarak gezmesi hem potansiyel faillere de cesaret veriyor hem de dışarıdaki kadınların hayatını tehlikeye atıyor. En önemlisi de artık Ezgi için yapılabilecek en büyük şey adaletin sağlanması” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.