TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EYT’lilere nisan ayında 3 farklı kazanç!

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gözler şimdi ise Nisan ayına çevrildi. İşte EYT’lilerin Nisan ayındaki 3 farklı kazancı...

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2023 09:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EYT’lilere nisan ayında 3 farklı kazanç!

Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, emeklilik için başvuru yapanların sayısı 600 bini geçti.  Gözler şimdi ise Nisan ayına çevrildi. İşte EYT’lilerin Nisan ayındaki 3 farklı kazancı...

EN DÜŞÜK 5500

Ekonomist Muhammet Bayram: “Öncelikle EYT’li vatandaşların maaşları en düşük 5500 TL’den başlayacak 20 bin liralara varan şekilde değişiyor. Asgari ücretli 5500 TL maaş alacak, fazla sigorta primi olanın maaşı ise daha yüksek olacak. Maaş skalası ödenen prim tutarlarına göre yükselecek.

EYT’li vatandaşlarımız mart ayında dilekçe verirlerse nisan ayında ücret alacaklar. E-Devlet'ten ya da Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) gittiklerinde başvuru durumu söz konusu olacak. Vatandaşlar burada banka seçimi yapacaklar." ifadelerini kullandı.

BANKALARIN PROMOSYON ÖDEMELERİ NE KADAR?

Bunu daha önce de belirtmiştik vatandaşlar promosyon seçimi için bankalardan fiyat alıp ona göre değerlendirme yapmalılar. Bu da 5 bin ile 15 bin lira arasında bir promosyon anlamına geliyor. Promosyonlar tek sefere mahsus olarak alınan bir tutardır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.