TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EYT’liler hem yatırımcı hem emlakçı

TÜGEM Başkan Yardımcısı Koçak, EYT’lilerin hem yatırımcı hem de emlak danışmanı olarak sektöre büyük bir hareketlilik getirdiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 10:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EYT’liler hem yatırımcı hem emlakçı

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

 Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşması ile emekli olanlar emlak piyasasında yeni bir hareketliliğe neden oldu. Tazminatını alan EYT’liler, İstanbul’daki fiyatlara ulaşamayınca, yönünü Trakya bölgesi ve Ege kasabalarına çevirdi. Dolayısıyla arsa ve ev fiyatları ile kiraları 2-3 kata kadar arttı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TÜGEM Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak, EYT’lilerin hem yatırımcı olarak hem de emlak danışmanı olarak sektöre büyük bir hareketlilik getirdiğini söyledi.

YOĞUNLUK VE TALEP VAR

Koçak, “Emlak danışmanlığı yapmaya başlayan EYT’liler var. Birçok firma EYT’lileri bünyesine katmak için yarışa başladı” diye konuştu. EYT’lilerin gayrimenkul satın alma konusunda ise en çok Ege bölgesine ilgi göstermeye başladıklarını söyleyen Koçak, “Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya bölgesinde yatırım yapmaya başladılar. Arsa alıyorlar üzerine küçük bir tiny house yapıyorlar veya küçük bir ev yapıyorlar. Böyle bir yoğunluk ve talep var. Özellikle maaş bağlandığı için kredi ile mülk almak isteyenler de var. İstanbul’da gayrimenkuller çok pahalı olduğu için daha çok kırsal bölgelere ilgi olduğunu söyleyebiliriz” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.