TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eylül Ayında Kadın Cinayetleri Yine Durmadı!..

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2022 05:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2022 05:16

“Okuyor musun? Okumalısın, sana yalvarırım! İnsan aklını ve sinir sistemini ancak böyle koruyabiliyor.’’ Sevgiliye Mektuplar, Rosa Luxemburg

***

Hekimler, işçiler, çocuklar ve yoksul halk ile beraber kadınlara şiddet eylül ayında da devam etti. yazık ki ne yazık! Öncelikle cumhuriyet bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum. Yaşasın cumhuriyet! Bir Tıp Doktoru olarak “Üstünler Hukuk’u yerine Hukuk’un Üstünlüğü” olmadığı, bu baskıcı iklim değişmediği sürece, her türlü şiddet artacaktır. Bu böyle biline!..

***

Sevgili genç gazeteci kardeşim Aziz Muhammet Ulubaş ve arkadaşları yine bu yazıyı hazırlarken imdadıma yetişti. Teşekkür ediyorum bu emekçi kardeşlerime. İyi ki varlar.

Türkiye’de kadın ölümlerinin ardı arkası kesilmiyor. Her gün kadınlar ya öldürülüyor, ya tacize veya tecavüze uğruyor. Ya da darp ediliyor.

***

Türkiye’de sadece eylül ayı içerisinde 45 kadın daha öldü. Ölen kadınlardan 19’u şüpheli olup, 26 kadın ise bitmek bilmeyen erkek terörünün kurbanı olmaya devam ettiler. Öldürülen kadınlardan 10’u boşanmak istediği için katledildi. Ama işin daha da vahim olanı noktası;16 kadının neden öldürüldüğü henüz tespit dahi edilemedi. Kahrolmamak elde değil!..

***

Eylülde öldürülen 26 kadından 16’sı evli olduğu erkek tarafından, 2’si eskiden evli olduğu erkek tarafından öldürülürken, oğlu tarafından 1, üvey babası tarafından 1 ve akrabası tarafından da 3 kadın öldürüldü.

***

Kadınların 15’i kendilerini en çok güvenli hissetmeleri gereken yerde yani evlerinde öldürülürken; arabada, otelde, arazide ve su kenarında birer kadın cesedi bulunmuştur. Ayrıca 5 kadının da sokakta canına kıyılmıştır. 26 kadından 13’ü ateşli silahla, 7’si kesici aletle, 4’ü darp edilerek öldürülmüştür. Ayrıca bir kadın da trafik kazasında hayatını kaybetmiştir.

***

2010 yalında kurulan “Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu(KCDP)” giderek artan kadın cinayetlerine son vermek isteyen kadınlar tarafından kurulmuş bir platform. Özellikle “Özgecan Aslan cinayeti” protestolarıyla adını duyuran bu platform’a elimizden geldiğince destek olmamız gerektiğini bir defa vurgulamak isterim. Onlara çalışmalarından dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır.

***

Her zaman belirttiğim üzere HEKİMLİK sadece hastasını muayene etme mesleği değildir. Sevgili Nusret Fişek Hocamızın dediği gibi; aynı zamanda toplumu her yönden iyileştirme işlevidir. Işıklar içinde yatsın değerli hocamız.

***

Sözlerimizi efsane türkü Hocamız Muzaffer Sarısözen’den alınma, Tokat-Sivas yöresine ait güzel bir türkü ile bitirelim. AMANIN DA KIZLAR NE ZORUMUŞ BURÇAK YOLMASI!

Sabahtan kalktım da ezan sesi var,

Ezan de sesi değil (yar yar) burçak yası var,

Sorun şu adamın kaç tarlası var,

Amanın da kızlar ne zorumuş burçak yolması,

Burçak tarlasına (yar yar) gelin olması,

Eğdirme fesini (yar yar) gahar da giderim,

Evini başına (yar yar) yıhar da giderim…

Sevgilerimle…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.