TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eşrefoğlu Rumi vefatının 554. yılında anıldı

Bursa’nın İznik ilçesinde, büyük alim ve mutasavvıf Eşrefoğlu Rumî Hazretleri, 554. ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2023 19:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eşrefoğlu Rumi vefatının 554. yılında anıldı

Eşrefzade Cami bahçesinde Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Eşrefzade Abdullah Rumi Hazretleri’nin 554. ölüm yıl dönümü münasebeti ile düzenlenen anma ve anlama programında konuşan İznik Belediye Başkan vekili Zeliha Peşte, “Medeniyetimizin kültür kökleri ile bağ kurduğumuz bu mekân ve program hepimizi ziyadesiyle memnun etmektedir. İnşallah ameli salih olarak hepimizin defterlerine burada bulunduğumuz kaydolunur. Katılım ve teşrifleriniz için hepinize teşekkür ederim” dedi.

HAYATINDAN ÖRNEKLER ANLATILDI
Eşrefoğlu Rumi’nin 14'üncü kuşaktan torunu Safiyüddin Erhan da, Eşrefzade Abdullah Rumi’nin hayatından örnek ve kesitler anlattı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, "Bu seneki programın bir güzelliği, muhtelif liselerden gelen gençlerimiz, yavrularımız Eşrefoğlu Rumi programlarını burada gerçekleştirdi. Bunu da bu seneki anma programlarının güzel bir tecellisi olarak kaydedelim. İnşallah seneye bunların daha güzelini, daha şenlikli, renkli, canlı olanını tekrar edelim" diye konuştu.
Eşrefzade Cami İmam Hatibi Recep Topçuoğlu ve Müezzin Kayyım Osman Küçük, Eşrefzade Abdullah Rumi Hazretlerinin İlahi ve naatlarını okudu. Ardından İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş’ta Program sonunda dua ve niyazda bulundu.
Program sonunda da İznik Belediyesi tarafından günün anlam ve önemine binaen hazırlanan köfteli çorba katılanlara ikram edildi. İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.