TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eşitlik peşinden koşan kadınlara SES’ten 5. yıl kutlaması

Kadının eşitlik mücadelesini dijital medyada sürdüren Dijital yayın platformu, SES Eşitlik Adalet Kadın Platformu'nun beşinci yılı kutlandı

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2023 09:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Eşitlik peşinden koşan kadınlara SES’ten 5. yıl kutlaması

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği'nin yeni yönetim kurulu üyeleri, 31 Mayıs'ta düzenlenen Genel Kurul toplantısında seçildi. Toplantıda aynı zamanda dijital yayın platformu SES Eşitlik Adalet Kadın Platformu'nun beşinci yılı da kutlandı.
Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmayla Türkiye ve Dünya’da son 10 yıldır kadın haklarındaki kazanımlarda gerilemeler yaşandığına değinen Gülseren Onanç şöyle dedi: “Biz beş yıldır Türkiye ve Dünya’da ataerkil sisteme karşı direnen kadınların, eşitliği ve barışı savunan kadın siyasetçilerin, dayanışmayı ören kadın sivil toplum temsilcilerinin, uğradıkları ayrımcılığa karşı direnen cesur LGBTQ+ aktivistlerinin ilham veren hikâyelerinin izini sürdük. Bütün bu hikâyeler bana bir dünyanın mümkün olabileceğini müjdeledi, geleceğe ilişkin umudumu her daim canlı tutmamı sağladı… SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği çatısı altında kurduğumuz dayanışma ekosistemi içinde her gün eşitlik idealinin peşinden koşarak geleceğe umutla bakmayı başarabildim.”  
 

gülseren

KURULDA KİMLER VAR?

Derneğin kurucu başkanı Gülseren Onanç, kuruluştan bu yana yönetim kurulu üyesi olarak destek veren Asuman Bayrak, Ayla Sevand, Aylin Şahin, Emel Şensezgin, Hande Karakülah, Hande Orhan, Meral Tamer, Merve Emek ve Servisimin Cömert ve Zeynep Miraç Taner'e teşekkürlerini iletti. Gülseren Onanç'ın yönetim kurulu başkanı olarak devam edeceği 2023-2025 döneminde yönetim kurulunda Akan Abdula, Alev Akın, Ayşe Yorgancıoğlu, Gülin Yücel, Melek Birsel ve Tuğçe Erçetin görev alacak.

ses

DERNEK HAKKINDA

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na ulaşmak üzere aktif vatandaşlığı destekleme misyonuyla eşitlik ve dayanışma değerlerini savunan, bu doğrultuda projeler geliştiren bir sivil toplum kuruluşudur. SES, kadının eşitlik mücadelesini dijital medyada sürdürmek üzere SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu adlı dijital kadın haber sitesini yayınlıyor.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.