TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erzurum’da 144 köy yolu kapandı

Erzurum’da kar yağışı sebebiyle toplamda 144 köy yolu ulaşıma kapandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 13:03
Kaynak: İHA
Erzurum’da 144 köy yolu kapandı

Meteoroloji, dün gece Erzurum ve çevresi için yağış uyarısında bulunmuştu. Beklenen kar yağışı sabah saatlerinde etkili olmaya başladı. Gece sıfır derece ölçülen hava sıcaklığıyla birlikte kar yağışı ortaya çıktı. Büyükşehir ve alt belediyeler sorumluluk bölgelerinde kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor, ancak kırsal kesimlerde yoğun kar yağışı nedeniyle 144 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceğini, yağışların Erzurum, Bayburt ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar şeklinde olmasının beklendiğini açıkladı. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayının görülmesinin beklendiği bildirildi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, rüzgarın güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Yapılan son değerlendirmelere göre; Erzurum, Ardahan ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli (10-20 santimetre) kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapıldı. Meteoroloji, çığ uyarısı yaparak bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Hava tahminlerine göre; Erzurum'da yarın da kar yağışı devam edecek ve sonrasında iki gün boyunca bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge, hafta sonuna doğru yeniden kar yağışının etkisi altına girecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.