TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan'dan muhalefete 'depremzede' çıkışı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla depremzedeler yapılan yorumlar hakkında paylaşımda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 07:41
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erdoğan'dan muhalefete 'depremzede' çıkışı

KEMAL ÖZKURT
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla son zamanlarda sosyal medyada gündem olan depremzedelere yönelik paylaşımlar hakkında, muhalefete sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan paylaşımında, "Milletimizin ve insanlığın ortak vicdanını yere düşürmemek, bizim asli görevimizdir" ifadelerine yer verdi. 

"KAMUOYUNDAN ÇIKIP ÖZÜR BİLE DİLEMEDİLER"
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Meclis seçiminin Cumhur İttifakı’nın zaferiyle sonuçlanması ve Cumhurbaşkanı seçiminde de açık ara bir farkın ortaya çıkmasının CHP Genel Başkanı'nın ve yönetiminin dengesini bozduğunu ifade eden Erdoğan, "14 Mayıs gecesi, sonuçları bildikleri halde televizyon ekranlarında sahneledikleri “kazandık” tiyatrosunu hep birlikte takip ettik. Sandığın rengi belli oldukça yalanları ortaya çıktı. Buna rağmen ne bilerek yanlış yönlendirdikleri seçmenlerinden ne de kamuoyundan çıkıp özür dahi dilemediler. Aynı zihniyetin şimdi de oyunu alamadıkları vatandaşlarımıza yönelik; bırakınız siyaseti, insani değerlerle bağdaşmayan saldırılarına şahit oluyoruz. Bu çevreler, deprem bölgesine gönderdikleri yardımları kesmekten otellerdeki depremzedeleri kapı dışarı etmeye kadar her türlü vicdansızlığı sergiliyorlar. Sosyal medyada yürütülen çirkin kampanyaları saymıyorum bile… Biliyorum, yakınlarını kaybeden yüreği yaralı afetzedelerimiz yaşananlardan çok rahatsız oluyor" dedi. 

"DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZİ SAHİPSİZ BIRAKMAYACAĞIZ"
Mesajının devamında bu pervasızlıklardan, hangi partiye oy verirse versin 85 milyonun tamamı üzüntü duyduğunu söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı; 
"Kimse endişelenmesin, bu kötülük furyası karşısında hiçbir vatandaşımız umutsuzluğa kapılmasın. Milletimizin ve insanlığın ortak vicdanını yere düşürmemek, bizim asli görevimizdir. Devlet-millet dayanışmasıyla inşallah yaralarımızı hep birlikte saracağız. Depremzede kardeşlerimizi sahipsiz bırakmayacak, yanlarında olmayı sürdüreceğiz."
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.