TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erasmus ortakları İzmir’de

Sarnıç Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Ortaokulu’nun koordinatörlüğünü yürüttüğü “Sendeki Yankımı Keşfet” isimli Erasmus projesi son hareketliliği İzmir’de geçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2022 10:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Erasmus ortakları İzmir’de

ASİYE ARSLAN

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 vizyonuna uygun olarak kapsayıcı eğitim anlayışını kurum kültürü haline getirmek, toplumda görülen ayrımcılığı pekiştiren tutum ve davranışları önlemek, öğretmen, öğrenci ve velilerde empati duygusunu artırmak gibi birçok hedef içeren “Sendeki Yankımı Keşfet” isimli Erasmus projesi, uluslararası son hareketliliğini koordinatör kurum olan Sarnıç Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Ortaokulu’nun ev sahipliğinde geçekleştirdi. Hareketliliğe Polonya, Makedonya ve Bulgaristan’daki ortak okullardan 9 öğrenci ve 6 öğretmen katıldı. Etkinlikler çerçevesinde proje genel değerlendirme toplantıları, mesleki gelişim çalışmaları, öğrenci ve öğretmenler için atölye çalışmaları ve şehir gezileri yer aldı. Ayrıca 3 yıl boyunca devam eden ve 30 Eylül 2022 tarihinde tamamlanan projenin çıktısı olan ve tüm düzeydeki okullarda uygulanabilecek empati etkinliklerini içeren proje kitabının Türkçe ve İngilizce versiyonları tanıtıldı.

PROJE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

Etkinliklerin ilk gününde okula gelen misafirler Türk gelenek ve göreneklerine uygun olarak kolonya ve lokumla karşılandı. Misafirler, halk oyunları gösterileriyle bazı kültürel öğeler ile tanıştı. Katılımcılar okulu gezdikten sonra toplantı salonuna geçti ve ülkemiz, şehrimiz, bölgemiz ve Türk eğitim sisteminin yapısı gibi konularda yapılan sunumları izledi. Katılımcılar proje genel filmi ve Umut Korkmaz isimli proje öğrencisi tarafından stopmotion tekniği ile yapılan kurgusal proje filmiyle duygusal anlar yaşadı. Sonrasında proje değerlendirme çalışmaları yapıldı.

İZMİR TURU

Etkinliklerin ikinci gününde ise katılımcılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Farkındalık Merkezi’nde eğitim aldı. Engelli bireylerin toplum hayatında yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerine değerlendirmeler yapıldıktan sonra işaret dili konusunda kısa bir eğitim verildi. Misafirler uzman eğitimciler rehberliğinde katıldıkları etkinliklerde engelli bireylerin günlük hayatta yaşadığı zorlukları merkezin özel olarak tasarladığı parkurlarda yaşayarak deneyimledi. Eğitimin ardından Balçova teleferiğe giden katılımcılar İzmir’in doğal güzelliklerini tepeden izleme fırsatı buldu. Sonrasında yapılan şehir gezisinde Tarihi Asansör, Saat Kulesi, Kemeraltı Çarşısı ve Kızlarağası Hanı ziyaret edildi.

Katılımcılar, etkinliklerin üçüncü gününde İzmir’in güzel plajlarından birinde vakit geçirdi. Burada öğrenciler ekip çalışması, iletişim ve iş birliği odaklı etkinlikler gerçekleştirerek birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı buldu ve eğlenceli vakit geçirdi. Ayrıca projeye katılarak neler öğrendiklerini, her birinin yaşamları üzerindeki etkilerini ve diğer insanlara karşı tutumlarını nasıl değiştirdiğini tartıştı.

EMPATİ BECERİLERİNİ GELİŞTİRDİLER

Dördüncü gün ise Buca’daki merkezde çeşitli etkinliklerle devam etti. Katılımcılar, iş birlikçi becerilerini geliştirmek, hareket ve yansıma yoluyla başkalarını anlamak için çeşitli etkinliklere katıldı. Bu etkinlikler sayesinde hem öğrenciler hem de öğretmenler empati becerilerini geliştirmek için bir şans daha elde etti. Katılımcılar, hareketliliğin beşinci gününde İzmir'in tarihi ve kültürel dokusunu şehir turu ile deneyimleme fırsatı buldu. Katılımcılar, gezi sırasında kültürümüzün yanı sıra ülkemiz ve bölgemizin önemli noktalarını da keşfetme fırsatı buldu. Gezi sonrası yapılan toplantıda genel değerlendirme yapılarak katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.