TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelsiz Şampiyon: “Başarmak için hiçbir engel yok”    

Erdi Arslan, “Önünüze çıkan engelleri aşmanız gerekecek. Aşılamayacak bir engel olmadığı gibi vazgeçmediğiniz sürece elde edilemeyecek başarı yoktur” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2023 06:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engelsiz Şampiyon: “Başarmak için hiçbir engel yok”    

HÜSEYİN DEMİR 

2022 Ampute Futbol Dünya Kupası’nda Türkiye’ye büyük sevinç ve gurur yaşatarak tarihi zafere imza atan şampiyon takımın kalecisi, aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin emektar sporcusu kaptan Erdi Arslan, 10-16 Mayıs Engelliler haftasında başarılarıyla engelli bireylerin spor yapmalarına teşvik ederek onlara rol model olmaya devam ediyor. Engelsiz kaleci, başarılarının perde arkasını gazetemize anlatarak genç sporculara önemli tavsiyelerde bulundu.   

Uzun yıllardır İzmir Büyükşehir Belediye formasıyla mücadele ediyorsun. İzmir takımına olan aidiyetini nasıl ifade edersin? 

Öncelikle kendini bir yere ait hissetmek için güven çok önemlidir. Ben de 9 yıldır İzmir Büyükşehir Ampute takımında yer alarak kendimi hep güvende hissediyorum. İzmir BBSK benim ailem diyebilirim. Sosyal bir belediyemiz olduğu için sayın yöneticilerimizin desteğini her zaman yanımızda hissettim. Kaptan olarak rol ve görevlerimi yerine getirerek takımımıza ve bana gösterilen destek sayesinde elimden gelenin en iyisini İzmir için yapıyorum.

HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN GİDİN 

Engelleri aşarak genç sporculara örnek oldun, engelliler haftası için mesaj vermek ister misin?  

Engelliler haftası olarak belirlenen bu günlerde bizlere duyulan hassasiyetin ve farkındalığın artıyor olması bizler için elbette önemli. Ancak bu hassasiyet ve farkındalığın sadece belirli günlerde veya haftalarda olmasını değil her gün ya da her zaman herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmayıp bu düşünceyle hareket etmeleri ve hassasiyet göstermelerini diliyorum. Buradan engelli bireylere sesleniyorum: “Başarmak için hiçbir engel yok” kendinize güvenin ve hayallerinizin peşinden gitmeye devam edin… 

Sezonun geri kalan bölümü için kendi adına ve takımın adına neler söylemek istersin? 

İzmir Büyükşehir Belediye  Ampute Takımı olarak güzel bir sezon geçiyoruz. Tabi ki bunun en önemli sebebi takım arkadaşlığımızın ve aile olgusunun üst seviyede olmasından kaynaklanıyor. Saha içinde saha dışında takım olarak enerjimiz hep pozitif yönde olduğu için başarılı oluyoruz. Gerçekten çok karakterli bir takımız ve en üst sıralarda yer almak için çok mücadele ediyoruz. 

2022 Dünya Kupası Şampiyonluğu ile yaşadığınız gurur ve başarı hikayesini bize nasıl anlatırsın? 

Ay yıldızlı bayrağı temsil etmek çok farklı bir duygu… Şampiyonluk hikayesini şu an kelimelerle anlatamıyorum. Dünya Kupası'nı konuşurken bile tüylerim diken diken oluyor. Kupayı havaya kaldırdığımız an ülkemize yaşattığımız gurur ve sevinç bizim için en büyük mutluluk… Dünya Şampiyonu olduğumuzda Türk Bayrağı'nı göklerde dalgalandırıp, milli marşımızı okuduğum anı hayatım boyunca unutamayacağım. Milli takım formasını giymek gururun yanında ay yıldızlı bayrağı temsil etmenin sorumluluğunu da beraberinde getiriyor. Dünya Kupası’nda bize duyulan güvenin karşılığını ülkemize kupa sevincini getirerek karşılığını verdiğimizi düşünüyorum. Önümüzde 2024 Avrupa Şampiyonası ve 2026 Dünya Kupası var… Dünya’nın zirvesinde kalmak için bir daha ki şampiyonaya daha çok çalışacağız.

İZMİR’E KUPA YAKIŞIR 

Kariyer hedef ve planlarında neler var? 

Kariyerim açısından daha uzun yıllar üst seviyede oynama hayalim var. İzmir ekibi olarak henüz hiç lig şampiyonluğumuz yok. Benim ve arkadaşlarımın bir hayali var, kulübümüzün desteğiyle bir lig şampiyonluğu yaşamak istiyorum. İzmir’e kupa yakışır. İzmir bunu hak ediyor. Milli takım kariyerim açısından da önümüzdeki turnuvalarda da yer alarak ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğim. 

Başarılarınla genç sporculara ne gibi önerilerde bulunursun? 

Spor tüm bireyler için hem fiziksel hem de ruhsal olarak önem taşıyor. Aynı şekilde engelli bireyler için de spor fiziki açıdan ve ruhsal açıdan bireyin gelişimde olumlu etkiler yaratıyor. Engelli bireyler spor yaptıklarında daha özgüvenli olarak sosyalleşebiliyor. Dezavantajlı gruplar arasında yer alan engelliler sporla beraber toplumun içinde yer alması daha rahat oluyor. Engelli bireylere şunu söylemek istiyorum: “Hiçbir zaman vazgeçmeyin.” Bu yolda her zaman çok çalışmaları ve mücadele etmeleri gerekiyor. Ancak bu yol hiç kolay olmayacak! Önünüze çıkan engelleri aşmanız gerekecek. Aşılamayacak bir engel olmadığı gibi vazgeçmediğiniz sürece elde edilemeyecek başarı yoktur. Yeter ki kendilerine güvensinler ve çalışmaktan vazgeçmesinler… Bu güzel röportaj için İLKSES Gazetesi'ne çok teşekkür ediyorum. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.