TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engelsiz Hayat Dergisi'nden yeni sayı

Eşit, Erişilebilir, Engelsiz Hayat Dergisi'nin 111. sayısını çıkaran Engelsiz Erişim Derneği, 14 Mayıs seçimlerini ele aldı 

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2023 10:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Engelsiz Hayat Dergisi'nden yeni sayı

SULTAN GÜMÜŞ KAYA  

Engelsiz Erişim Derneği'nin yayına hazırladığı Eşit, Erişilebilir, Engelsiz Hayat Dergisi'nin 111. sayısı çıktı. 14 Mayıs seçimlerinin ağırlıklı olarak ele alındığı sayıda 12 yazı yer alıyor. Engelsiz Erişim Derneği internet sitesinden ulaşılabilecek dergide ayrıca yazıların seslendirilmesi de bulunuyor.

Derginin bu sayısında ilk olarak görme engellilerin seçim deneyimleri üzerine 4 yazı yer alıyor. Bu kapsamda; GETEM (Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Ve Eğitim Merkezi) Direktörü Engin Yılmaz'ın ‘Bir İleri İki Geri’, Avukat Sevgi Mart Göcen'in ‘İradem Sandığa Yansımış mıdır?’, Engelsiz Erişim Derneği Başkanı Nurşen Korkmaz'ın ‘Yüksek Seçim Kurulu'nun Şablonuyla İlk Seçim Deneyimim’, Dilek Başar Açlan'ın ‘Şablonumla Oyumu Kullandım’ yazıları okunabilir.

YURTDIŞINDAKİ SEÇİMLERİN ERİŞİLEBİLİRLİĞİ

Derginin ikinci bölümünde ise yurtdışında yapılan seçimlerin erişilebilirliği ele alınıyor. Cevdet Hıncal'ın ‘Almanya'da Erişilebilir Seçimlere Dair’ başlıklı yazısının yanı sıra Ali Çolak'ın, ABD'de de durumun ne olduğunu anlattığı ‘ABD'de Seçim Erişilebilirliği’ başlıklı yazısı okurları bekliyor.
EEEH Dergi Editörü Burak Sarı, eşit ve mahrem oy mücadelelerini ‘Mutfak Konuşması’ başlıklı yazısı ile anlatıyor.

DİKKAT ÇEKEN DİĞER YAZILAR

Yeni sayıda diğer dikkat çeken yazılar şöyle: Sarper Arıkan hayalindeki oy sistemini ‘Bilişim, Engelsiz Erişim, Hayalimdeki Oy Sistemim’ yazısında anlattı. Seçim temelli bir film incelemesi yapmak isteyen Gülcan Altun, betimlemeli bir film bulamadığı için ‘Derdi Olan Bir Komedi’ başlıklı yazısında siyaset temelli bir filmi inceledi. Psikolojik Danışman Şeyma Büyükurvay Şatay ise ‘Kendimden Ötesi’ yazısıyla görmezden gelme ve empati kavramlarını ele aldı. Ecrinnur Aytekin ‘Genellemenin Rahatsız Ediciliği’ başlıklı yazısıyla kalabalık içinde olmayı anlattı ve konuya dair yaşadıklarını, hislerini aktardı. Kadir Ahıska ‘Bilmediğim Ortama Hakimiyet’ yazısıyla okuyucularını bir keşfe çıkarıyor ve birkaç günlüğüne kiraladığı evi keşfetme sürecini paylaştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.