TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Endüstriyel robot otomasyonu yatırımları hız kazandı

Hannover Fairs Turkey ve ENOSAD işbirliğiyle Endüstriyel Robot Otomasyonu ve Geleceği Konferansı 38 ülkenin katılımıyla yapıldı. Konferansta, endüstriyel robot otomasyonu yatırımlarının hız kazandığı vurgulandı

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2021 10:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Endüstriyel robot otomasyonu yatırımları hız kazandı

NURETTİN BAKİ

Hannover Fairs Turkey ve Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) işbirliği ile gerçekleşen Endüstriyel Robot Otomasyonu ve Geleceği Konferansı, 38 ülkeden bin 800’e yakın sektör profesyonelinin katılımıyla gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’nin ve MAKFED Başkanı Adnan Dalgakıran’ın ana konuşmacı olarak katıldığı konferansta, otomasyon teknolojilerinin endüstriyel üretim süreçlerindeki önemi vurgulandı.

FIRSATA ÇEVİRMEK İSTİYORUZ!

Konferansın açılış konuşmasını yapan Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Kayakıran, dernek olarak otomasyon sektörünün sağlıklı büyümesine katkıda bulunmak amacıyla gerekli olan tanıtım, eğitim, üretim ve mühendislik gibi alanlara önem verdiklerini belirtti. Kayakıran,“Hizmet verdiğimiz endüstrilerin global rekabeti kazanabilmeleri için daha hızlı daha verimli ve esnek üretim ile tüm maliyetleri azaltma ve üretimi artırma çabalarına doğru ürün ve iyi mühendislik çalışmalarımızla katkıda bulunuyoruz. ENOSAD olarak fuar ve bu yeni pandemi döneminde çevrimiçi çalışmaları destekliyor ve önemsiyoruz. Dijital dönüşümün dünyada olgunlaşmaya henüz başlayan bir durum olduğu göz önüne alındığında, bunu Türkiye adına bir fırsata çevirmek ve ülkemizi teknoloji özellikle de yazılım üssü olarak konumlandırmak, üzerinde düşünülmesi ve yatırım yapılması gereken bir konudur” dedi.

MİNİMUM İNSAN, MAKSİMUM VERİM!

Konferansın ana konuşmacısı Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, robot otomasyonunun ülke sanayii için önemini vurguladı. Büyükdede, “Dijitalleşmenin hayatın bir parçası olduğu bu günlerde otomasyon teknolojileri de hızla gündelik hayatı ilgilendiren ekipman ve cihazların imalatında hem de endüstride kullandığımız tüm makine ve komple tesislerin üretiminde vazgeçilmez bir hale geldi. Artık yaptığımız her tesisi ‘minimum insan, maksimum verim’ prensibine göre imal ediyoruz. Bakanlık olarak teknoloji odaklı hamle programları ile robot ve otomasyon tesisleri üreticilerini destekliyoruz. Yerli çip, yerli robot ve transfer ekipmanları, sensör, servo motorlar, bilgisayarlar ve kameralar gibi ekipmanların yerlileştirilmesi konusunda ciddi destekler veriyoruz. Talebe göre bu alanı genişletmekte kararlıyız” ifadelerine yer verdi.

38 ÜLKE, BİN 759 KATILIMCI

38 ülkeden bin 759 katılımcının takip ettiği ve 12 ayrı oturum ve panelde alanında uzman 34 markanın 43 konuşmacının yer aldığı konferansta, ‘İşletmelerin Robot Kullanım Deneyimleri’ ‘Pandemi Sonrası Robot Otomasyonu: Endüstriyel Robotlar Kobi'lerde Nasıl Yaygınlaşır?’ ‘Endüstride Robot Kullanımının Yaygınlaştırılması ve Edinim Kolaylıkları’ ‘Şirketlerin İleri Otomasyon Stratejileri’ ‘Geleceğin Robot Otomasyonu ve Tamamlayıcı Teknolojiler’ ve ‘Otomasyonun Yükselişi: Hyper-Automation’ konulu altı panel gerçekleşti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.