TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En Etkili 5 Dijital Pazarlama Stratejisi

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2022 05:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2022 05:02

Bu hafta sizlere firmaları ve markaları ileriye taşıyacak olan 5 dijital pazarlama stratejisinden bahsedeceğim. Öncelikle dijital pazarlama stratejisi nedir? Onu açıklamak istiyorum. Etkili dijital pazarlama stratejisi bir ürün ya da hizmetin satın alınmasını ve bilinirliğini arttırabilmektedir. Ayrıca rakiplerinizden farklılaştırmaktadır. Dijital pazarlama stratejisi yapmadan harekete geçmek olumsuz sonuçlara dahi yol açabilmektedir. Bu stratejik planların temel amacı markanın bilinirliğinin arttırılması ve bu aşamadan sonra satış gerçekleştirmesi hedeflenmektedir. Başka bir ifadeyle dijital pazarlama stratejisi marka tanıtımında belirlenmiş bir hedef kitle ilgili hizmeti veya ürünü satın alma gerçekleşene kadar geçen süreyi kapsamaktadır. Doğru bir şekilde plan yapabilmek için tanıtımını yapacağınız bir firmayı iyi bir şekilde tanımanız gerekmektedir. Peki bu maddeler nedir bunları inceleyelim.

1.Kontrollü Çözümleme: Bu aşama analiz aşamasıdır. Pazarlanmak istenen ürünün özellikleri, hedef kitlesi, rakipleri ve bütçesi detaylı bir şekilde incelenmektedir. İşletme ile markayı daha net tanımak için SWOT analizi yapılmaktadır.

2.Hedef Belirleme: Çalışmaya başlamadan önce bu pazarlamaya yönelik beklentilerini, ulaşılmak istenen hedeflerin detaylı bir incelenmesi yapılıp yol haritası buna göre belirlenmelidir.

3.Pazarlama Mecrasını Belirleme: Her mecranın kullanıcı profili farklı olduğundan kullanılacak olan mecranın hedefe götürecek nitelikte ve hedef kitleye uyacak nitelikte olması gerekiyor.

4.İçerik Yönetimini Belirleme: İçerik oluştururken belirlenen markayı ya da hedef kitleyi öne çıkaracak içerikler oluşturulmalıdır. İçerikler hazırlanan kelimelere ve kelime gruplarıyla birbirine bağlantılıdır. Paylaşılacak olan içeriğin belirli bir takvim oluşturularak paylaşılması gerekmektedir.

5.Ölçümleme Yapma: Yapılan stratejinin hedefe ulaştırıp ulaştırmadığını kontrol etmek gerekir. Ulaşmadığı durumda yeni bir strateji geliştirmek gerekir.

Bu inceleme sonucunda belirtmeliyim ki dijital pazarlanın ne kadar başarılı olacağı bu aşamaların dikkatli yapılmasıyla bağlantılıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.