TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklilerin maaş promosyonları artmalı

Türkiye Emekliler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Beypınar, maaş promosyonu konusunda kamu bankalarının da özel bankalar gibi harekete geçmesini ve promosyon miktarlarının artması gerektiğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2022 07:27
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Emeklilerin maaş promosyonları artmalı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN-ÖZEL HABER

Emekli maaşı banka promosyonlarında kampanyalar devam ediyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş miktarına göre değişen promosyonlar, 10 bin liraya kadar ulaştı. Maaş yatırma ve çekme konusunda herhangi bir kısıtlama söz konusu değilse emekliler maaşlarını istedikleri bankalardan alabiliyor. Daha avantajlı bir promosyon olması durumunda taahhüt süresi dolmadan da banka değişikliği yapılabiliyor. Ancak mevcut bankada kalınan sürenin promosyonu alınıyor, kalanını ise iade ediliyor. Temmuz ayında yapılan zammın ardından bankaların, maaşlarını taşıyanlara verdikleri promosyon geçen ay 7 bin 500 liraydı. Son zamanlarda ise promosyonların 10 bin liraya kadar ulaştığı görüldü.

DEVLET BANKALARI MUDİ KAYBEDİYOR

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İzmir Şubesi Başkanı Zekeriya Beypınar, da özel bankların yaptıkları promosyon kampanyalarına dikkat çekerek, “Genel Başkanımız da bu konuda konuştu. Devlet bankalarında duran yok. Herkes kaçıyor. Özel bankaların önünde çok fazla kuyruk oluyor. Devlet bankaları devamlı mudi kaybediyor. Bu nasıl olacak. Bize bu konuda çok danışan üyemiz var. Ben kendim de daha geçmedim. Devlet bankasından maaş almak ile özel bankadan almak arasında bir fark yok. SGK 17-26 arası SGK işçilerine, 27’sinden itibaren Bağ-Kur işçilerine, memur emeklileri zaten 3 ayda bir maaş alıyor. Şu anda bir sakınca yok ama ileride bir şey çıkar mı onu bilmiyorum. Promosyonu devlet bankaları artırır mı onu da bilemiyorum. Çalışanların aldıkları rakamların 30 bin TL’yi geçtiğini görüyoruz. Şu anda özel bankaların verdiği promosyon tutarı bile yeterli değil. 7-8 bin TL ile ne yapılabilir ki? Emekli maaşlarının promosyonlarının daha yüksek olmasını bekliyoruz. Devlet bankalarının da özellikle yılbaşına doğru promosyon miktarlarını artırmalarını diliyoruz” dedi.

KAMU BANKALARI HAREKETE GEÇMELİ

Devlet bankalarının yanında özel bankalarda bir güvence olmadığını belirten Beypınar, “Yarın bir gün ne olacağımız belli değil. Kimseyi kötülemek gibi bir niyetimiz yok ancak bazı bankaların yüzde 51 hisselerini sattığını görüyoruz. Acaba yarın bir gün buralardan bir sıkıntı olur mu bilemiyoruz. Geçmişte İmar Bankası örneğini de yaşadığımız için özel bankalardan maaş alma konusunu biraz daha dikkatli düşünüyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin sonuçta bir devlet bankası var. Devletimiz güvence veriyor her konuda ama yine de temkinli olmakta fayda var. Umarım kamu bankaları da özel bankalar gibi harekete geçer. Çalışanlara verilen promosyon tutarının yarısı verilse zaten 10 bin TL’den aşağıya emekli promosyonu olmaz. Benim tahminimce devlet bankaları promosyon konusunda daha yüksek tutarda kampanya yapacaklardır” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.