TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EMD İzmir’den, meslektaşlarına vefa

Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi, vefat eden ekonomi muhabirlerini, ‘Bir Ömür Ekonomi Yazanlar Anma Etkinliği’ile andı. Çok sayıda gazeteci ve vatandaşın hazır bulunduğu anmada duygusal anlar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2023 11:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EMD İzmir’den, meslektaşlarına vefa

NURETTİN BAKİ

Ekonomi Muhabirleri Derneği Kurucu Başkanı Özden Alpdağ, EMD İzmir Şubesi üyeleri Abdullah Bozkurt, Aytaç Sefiloğlu, Barış Kudar, Füsun Çağlar, Güler Özkan, Özden Alpdağ, Yaşar Sezginer ve Yener Özkesen için düzenlenen Bir Ömür Ekonomi Yazanlar isimli anma etkinliği İzmir’de Hisar Camii girişinde yapıldı. Anma etkinliğine Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demircan, EMD yönetim kurulu üyeleri ve EMD üyesi gazetecilerin yanı sıraanması yapılan gazetecilerin aileleri yoğun katılım gösterdi.

DEMİRCAN: 9 MESLEKTAŞIMIZI ANIYORUZ

Burada kısa bir değerlendirme yapan EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, andıkları meslektaşlarının Türk ekonominin gelişimi adına bir ömür çaba gösterdiklerini, hepsinin yaşamlarının son gününe kadar ekonomi yazdıklarını dile getirdi. 2021 yılında pandemi nedeniyle online anma etkinliği yaptıklarını da anlatan Demircan, “Meslektaşlarımızla bir araya gelerek, şu an aramızda olmayan ama gönlümüzde her daim var olan meslektaşlarımızı andık. EMD İzmir Şubesi 1989 yılında kurulmuş ve kuruluş sürecinden itibaren kaybettiğimiz 9 meslektaşımız var. Bunlardan bazıları bizim kurucularımızdan. Hepsi mesleğinde onurlu, kalemlerini toplum için kullanmış gazeteciler. Ve anılmaları gerektiğini düşündüğümüz için kendilerini yaklaşık on yıldır farklı şekillerde anıyoruz. Pandemi döneminde online anmalar yaptık. Fiziki olarak bir araya gelemediğimiz dönemlerde de anmalarımızı bir şekilde gerçekleştiriyorduk. Anmalarla birlikte halkın da böyle değerli kalemleri tanıması, bilmesi ve görmesi adına faydalı olduğunu düşünüyoruz. Halk haberleri okuyor ama alttaki imzayı fark etmemiş olabiliyor, bunun da biraz fark edilmesi adına bir anma planladık. Katılan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Anma töreninin ardından, vefat eden gazeteciler adına, vatandaşlara tavuklu pilav dağıtıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi de alana getirdiği araçla sıcak içecek ikramında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.