TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekonomist Demirtaş uyardı! Olan yine garibana olacak

Finans profesörü ekonomist yazar Özgür Demirtaş, dolar kurundaki artışları değerlendirirken işsizlik ve pahalılık konusunda uyarılarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 12:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ekonomist Demirtaş uyardı! Olan yine garibana olacak

KEMAL ÖZKURT

Seçimlerin ardından dolardaki yükseliş tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak 23 TL seviyelerini gören dolar kuru hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Finans uzmanı, akademisyen yazar Özgür Demirtaş, "Dolar-TL’nin ekonominin iyi olduğu algısını oturtmak için GERÇEKTE olduğu değerin altında tutulması ve baskılanması büyük hata idi. Bırakın ilk anda bi 25’e gitsin. Sonrada neden bunların olduğunun muhakemesini doğru yapıp problem çözülsün" ifadelerini kullandı.

OLAN YİNE GARİBANA OLACAK

Yaptığı bir diğer paylaşımda dolar kurundaki yükselişle birlikte yaklaşan işsizlik tehlikesi hakkında korkutan açıklamalarda bulunan Demirtaş, İşsizlik ve Büyük pahalılık geliyor… ve ben çok ÜZGÜNÜM. Yüzlerce uzman çok uyardı, çok konuştu. Yapmayın dedik, etmeyin dedik. Bu yol yanlış dedik. Ülkenin bu durumda olmasına çok üzgünüm. Olan yine garibana olacak. Hak, Hukuk, Adalet ve MATEMATİK diliyorum bu ülke için.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.