TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ziraat Bankası promosyon ödemeleri ne zaman yatıyor? Kamu bankalarında son durum

2024 yılında emeklilere verilecek olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank promosyon ödemeleri, 8 bin ile 12 bin lira arasında değişen tutarlarda gerçekleşiyor. Emekliler, bu promosyonlara başvurularını bankaların şubelerinden veya e-devlet üzerinden yapabiliyorlar. Promosyon ödemeleri bugün itibarıyla başladı. Peki Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası promosyon ödemeleri ne zaman yatıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 10:16
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ziraat Bankası promosyon ödemeleri ne zaman yatıyor? Kamu bankalarında son durum

2024 yılında Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından emeklilere verilecek olan promosyon ödemeleriyle ilgili süreç devam ediyor. Kamu bankaları tarafından belirlenen promosyon tutarları netleşti ve başvurular halen devam ediyor. Başvurularını tamamlayan emeklilere ödemeler bugün itibarıyla başlamış olacak. Peki Ziraat Bankası promosyon ödemeleri ne zaman yatıyor? Detaylar haberimizde…

Kamu bankalarından maaş promosyonu alan emekliler, promosyon miktarlarındaki farkı alabilmek için başvuru yapabilecekler. Ödemeler ise bugünden itibaren başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, "28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak" şeklinde bilgi vermişti.

emekli promosyonu

EMEKLİ PROMOSYONU NASIL ALINIYOR?

Emekliler, emekli maaşlarını istedikleri bankadan alabiliyorlar. Banka, maaşını kendisinden çekmeyi taahhüt eden emeklilere emekli maaşı tutarına göre promosyon veriyor. Maaşlarını taşımak isteyenler bankaya bildirim yapmak zorundalar. Bu bildirim banka şubelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. Taahhüt süresi dolmadan da banka değişikliği yapılabilmektedir. Ancak mevcut bankada kalınan sürenin promosyonu emeklide kalırken, kalan miktar ise iade edilmektedir.

Bankaların promosyon miktarlarıyla ilgili güncellemeler dikkat çekiyor. Kamu bankaları, daha önce 5 bin TL civarında promosyon önerisinde bulunmuştu ancak şimdi internet sitelerinde yeni miktarları güncellemeye başladılar. Aynı şekilde, bazı özel bankalar da Mart ayı itibarıyla promosyon miktarlarını artırdı. Özel bankaların da promosyonlarda güncelleme yapması bekleniyor. Şu anda bazı bankalar, promosyon ödemelerinde 15 bin TL'ye varan tutarlar sunuyor. Promosyon miktarları bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Güncel promosyon miktarlarını öğrenmek için ilgili bankaların resmi internet sitelerini veya şubelerini ziyaret etmek önemlidir.

ziraat bankası

ZİRAAT BANKASI VE ZİRAAT KATILIM

Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım, SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaş ödemelerini alan müşterilere 12.000 TL'ye kadar promosyon ödemesi imkanı sunuyor. Banka tarafından yapılan açıklamada, 3 yıllık peşin promosyon ödemesinin gerçekleştirildiği belirtiliyor. Banka, müşterilerin 2022 yılına ilişkin devam eden promosyon tutarlarını iade etmeden başvuruları almaya devam edeceğini ve 2024 promosyon ödemeleri yapılırken önceki döneme ilişkin iade tutarlarının sistemsel olarak mahsup edileceğini ifade ediyor.

halkbank

HALKBANK

SGK emeklileri, Halkbank aracılığıyla 3 yıl boyunca maaş almayı taahhüt ettiklerinde 12.000 TL'ye varan promosyon ödemesinden yararlanabilecekler.

28 Mart 2024 tarihinden itibaren aşağıdaki tutarlarda yeni dönem promosyon ödemeleri başlayacak:

Maaş Tutarı: 10.000 TL - 14.999,99 TL | Ödenecek Promosyon Tutarı: 8.000 TL

Maaş Tutarı: 15.000 TL - 19.999,99 TL | Ödenecek Promosyon Tutarı: 10.000 TL

Maaş Tutarı: 20.000 TL ve üzeri | Ödenecek Promosyon Tutarı: 12.000 TL

VAKIFBANK

Vakıfbank'tan yapılan promosyon ödemesi açıklaması şu şekildedir:

Bir aya isabet eden emekli maaşı tutarı 10.000 TL'ye kadar olanlara 5.000 TL,

10.000 TL ile 15.000 TL arasında olanlara 8.000 TL,

15.000 TL ile 20.000 TL arasında olanlara 10.000 TL,

20.000 TL ve daha fazla olanlara ise 12.000 TL promosyon ödemesi yapılabilecektir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.