TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zam hüsranı yaşayan emeklilere can suyu! SGK uzmanı emeklilere müjdeyi verdi

Emekli maaşlarına gelen zamlardan memnun olmayan emekliler için sevindirici haber SGK uzmanından geldi. Bu durum emeklilere resmen can suyu olacak!

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 18:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Zam hüsranı yaşayan emeklilere can suyu! SGK uzmanı emeklilere müjdeyi verdi

Bildiğiniz gibi Ocak ayının gelişiyle beraber hem emeklilere hem de memurlara belirli oranlarda zam yapılmıştı. Emeklilere yapılan zam oranı %49,25 oranında kalırken bu durum emeklileri çok memnun etmedi. Hayat pahalılığından sürekli olarak şikayetçi olan emekliler için can suyu olacak bir açıklama yapıldı. 

Ocak ayında yapılan zamla beraber en düşük emekli aylığı olarak 10.000 TL belirlendi. Fakat bu rakamlar hayat pahalılığına yeterli gelmemekle beraber günümüz şartlarında pek çok emekliyi tatmin etmemektedir. Özellikle evi kira olan emekliler ev kirası mı verecek yoksa geçimini mi sağlayacak bilemez oldu. Konuyla ilgili SGK uzmanı tarafından açıklama yapıldı. 

emekli zam

Aylıkların Güncellenmesi Gerekiyor! 

Emekli maaşlarına yeteri kadar zam yapılmaması ve emeklilerin de geçim sıkıntısı çekmesiyle beraber hemen her vatandaş tarafından alınan maaşlar sorgulanmaya başlandı. Emeklileri bir nebze de olsa rahatlatmak ve sorunlarını gidermek için maaşlarına biraz daha zam yapılması hatta maaşlarının güncellenmesi gerektiğine değinen SGK uzmanının açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarafından yapılan açıklamada;

Hükümet tarafından söylenen orta vadeli bir programa intibak adı veriliyor. Türkiye genelinde emekli aylıklarının güncellenmesi ve yenilenmesi gerekiyor. Bu durum da tüm aylıkların güncellenmesi anlamına geliyor. Normal şartlarda TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına göre zam yapılsa sorun kalmayacak. Ama zamlar daha düşük oranlı olmakta. Bu sebeple de mutlaka düzenleme şart denildi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.