TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaş meyve sebze sektörü ‘Turquality Projesi’ ile atağa kalkıyor

Türk yaş meyve sebzelerinin yurt içinde ve yurt dışında daha çok tanınması için aralıksız çalıştıklarını belirten EYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, sektör için son derece önemli bir tanıtım atağı olan “Turquality Projesi” ni 2024 yılında hayata geçireceklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 17:41
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yaş meyve sebze sektörü ‘Turquality Projesi’ ile atağa kalkıyor

KEMAL ÖZKURT- Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB) 2023 Yılı Mali Genel Kurulu ve İhracatın Yıldızları Ödül Töreni Kaya Thermal Otel’de düzenlenen organizasyonla gerçekleşti. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, 2024 yılının ilk çeyreğinde ihracatını yüzde 5,4’lük artışla 321 milyon dolardan 340 milyon dolara çıkartırken, 2024 yılı için 1 milyar 450 milyon dolar ihracat hedefi belirledi. Yönetim kurulu olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında ihraç ürünlerinin daha çok bilinsin, daha çok satılsın diye çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten EYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, 2024 yılında Meyve Sebze Mamulleri sektöründe son derece önemli bir tanıtım atağı olan ‘Turquality Projesi’ni hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

Hayrettin Uçak

UR-GE PROJEMİZ TÜRKİYE’DE BİRİNCİ SIRADA

EYMSİB’nin 2023 yılı sonunda da ihracat rekoruna imza attığını ve yüzde 7’lik artışla 1 milyar 330 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini söyleyen Uçak, “805 üye firmamızın 128 ülke ve bölgeye, 100’ün üzerinde farklı ürün grubunda dünyanın her bir köşesine yaptıkları ihracat hepimizin göğsünü kabarttı. Yönetim Kurulu olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında ihraç ürünlerimiz daha çok bilinsin, daha çok satılsın diye çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Ticaret Bakanlığı'mızın sağladığı tüm olanaklardan yararlanmaya çalışıyor ve bütçemizi verimli bir şekilde kullanmaya özen gösteriyoruz. 2020 yılında başlattığımız UR-GE Projemiz Türkiye genelindeki 619 proje arasında en başarılı projeler arasına girdi. Geçtiğimiz Şubat ayında ödülümüzü Sayın Ticaret Bakanımız'dan aldık. 2024 yılında da yeni UR-GE projemize başladık” diye konuştu.

TURQUALİTY HAYATA GEÇİYOR

2024 yılında Meyve Sebze Mamülleri sektöründe son derece önemli bir tanıtım atağı olan “Turquality Projesi”ni hayata geçireceklerini belirten Uçak, “Ürünlerimizi tanıtmak ve pazarlamak için fuar ve heyet etkinliklerine de hız kesmeden devam ediyoruz. Yurt içinde de sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında üretimin kalite ve miktarının devamlılığı, kalıntısız ürün yönetiminin sağlanması için; “Kullandığımız Pestisitleri Biliyoruz”, “Gıda Kayıplarının Tespiti” ve “Akdeniz Meyve Sineği ile Biyoteknik Mücadele” projelerimizi kesintisiz sürdürdük. Bu ay başında, ilki büyük ilgi gören ve gelecek nesilleri tarımsal faaliyetlere teşvik eden “Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Programı” nı yeniden başlattık. Kurduğumuz ekiplerle üyelerimizi ziyaretlere kesinti vermeden devam ettik” diyerek sözlerine son verdi.

İHRACATIN YILDIZLARI ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Genel kurulun ardından 2023 yılında 1 milyar 330 milyon dolarlık ihracatla en çok katkı sağlayan 10 üye düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. 2023 yılında ihracata en çok katkı sağlayan üyelerde Meyve Sebze Mamulleri Kategorisinde Treko Gıda Sanayi Anonim Şirketi birinci olurken, Yaş Meyve Sebze Kategorisinde ise Uçak Kardeşler Gıda Anonim Şirketi ipi göğüsleyen üye firma oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.