TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yapılmayan ‘yüzde 50’ indirimlerde CİMER yolu

Tüketiciyi Koruma Derneği (TükoDer) İzmir Şube Başkanı Kurtuluş Binici, Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nde uygulanacağı söylenen ancak uygulanmayan yüzde 50 indirimlere karşı tüketicilerin Ticaret Bakanlığı ve CİMER’e şikayette bulunabileceklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 10:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yapılmayan ‘yüzde 50’ indirimlerde CİMER yolu

Cumhuriyetin 100. Yılı için marketlere “100. Yılı yakışır büyük indirim” çağrıları yapılırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nde 16 Ekim-2 Kasım arasında temel ürünlerde yüzde 50 oranında indirim yapılacağını söylemişti.

16 Ekim’den itibaren marketlerdeki indirimlerin ise sözde kaldığı görülmüştü. 

Yüzde 50 indirim yapılacağı söylenen temel ürünlerde yüzde 50 indirim uygulanmazken, belirli oranlarda indirim yapılacağı söylenen ürünlerde de ya hiç indirim yapılmadı ya da 1-2 lira gibi cüzi indirimler yapıldı. Ürün fiyatlarında önceki dönemlere göre hiçbir değişiklik olmadığı bazı ürünlerin de ‘indirimli’ fiyatlarının eylül ayı fiyatlarından daha pahalı olması dikkat çekmişti.

tarım 1  manl

Marketlere giden vatandaşlar, indirimlerin yapılmamasına tepki gösterirken ‘indirimsiz’ fiyatlar market çalışanları ve vatandaşları da karşı karşıya getirmişti.

Yapılmayan indirimlere ilişkin İLKSES’E konuşan Tüketiciyi Koruma Derneği(TükoDer) İzmir Şube Başkanı Kurtuluş Binici, tepkiler ve şikayetler için Ticaret Bakanlığı ve CİMER’i işaret etti.

tukoder bask 1

CUMHURBAŞKANININ İRADESİNE RAĞMEN YAPILMIYORSA

İndirimlerin yapılmaması nedeniyle tüketicilerin resmi mercilere şikayet hakkı olduğuna dikkat çeken Binici, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması üzerine Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde bu indirimler olmuyorsa hem market bazında hem de genel olarak tüketicinin Ticaret Bakanlığı’na şikayet etme hakkı var. Bakanlığın yanında bize dilekçe verirlerse biz de bu dilekçelerin gereğini yaparız. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’nın CİMER Ofisi var. Biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle yönetiliyoruz. Cumhurbaşkanının iradesi ve sözüne rağmen doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na şikayet etmekte fayda var” dedi.

tarım 12 manl

ENFLASYON DİZGİNLENMEZSE UCUZ GIDAYA ULAŞAMAYIZ

Üretim faktörünün önemine de vurgu yapan Binici, üretim olmadıkça uygun fiyatlı ürünlere erişimin mümkün olmadığının altını çizerek, “Enflasyon dizginlenmediği, üretim ekonomisine geçmediğimiz, tarım ve hayvancılıkta hibe destekleri artırılmadığı sürece… Biz ithalat ve dizginlenmeyen enflasyonla birlikte asla ucuz gıdaya ulaşamayacağız. Bizi kara bir kış bekliyor. Çok kurak bir yıl geçirdik. Pek çok ürün sıcaktan kavrulurken sebze ve meyve üretiminde ciddi bir düşü oldu. Bu üşüş fiyatlara yansıdır. Kış aylarında bu artışları daha fazla yaşayacağız” ifadelerini kullandı.  

tarım 13 manl

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.