TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin yaş sebze meyve ihracatına Ege damgası

EYSMİB Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, “2022 yılı ihracatımızı yüzde 6 oranında artışla 1 milyar 250 milyon dolara çıkararak, Türkiye’nin 5 buçuk milyar dolarlık yaş meyve sebze ve mamulleri ihracatının yüzde 22’sini birlik olarak gerçekleştirmeyi başardık” dedi

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2023 08:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye’nin yaş sebze meyve ihracatına Ege damgası

NURETTİN BAKİ

Ege İhracatçılar Birliği (EİB) 2022 olağan mali genel kurul toplantılarında günün son toplantısı Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçılar Birliği’nin (EYSMİB) toplantısıyla tamamlandı. Birliğin 2022 mali bütçesi oy birliğiyle ibra edildiği toplantıda konuşan EYSMİB Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, birliğin ihracat rakamlarıyla ilgili “2023 Yılı ilk çeyreğinde yüzde 18 artışla ihracatımızı 272 milyon dolardan 322 milyon dolara çıkardık” dedi.

1 MİLYAR 250 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Türkiye’nin 5 buçuk milyar dolarlık yaş meyve sebze ve mamulleri ihracatının yüzde 22’sini birlik olarak gerçekleştirdiklerini söyleyen Uçak, “Genel Kurul üyelerimizin, bizlere layık gördüğü ikinci çalışma dönemimizin ilk yılını tamamlamış bulunuyoruz. Pandemi, sel, yangın ve 2023 de yaşadığımız deprem felaketi ile Ülkemiz son 3-4 yılda son derece zorlu süreçlerden ve sınavlardan geçti. Birliğimizin, bu zorlu süreci ve sınavları…Tüm üyeleri, birlik çalışanları, üretici ve tedarikçileri ile her zaman birbirine kenetlenmiş olarak, çok çalışarak, başarılı bir şekilde verdiğine inanıyorum. Yaşanan tüm zorlu süreçlere rağmen, 2022 yılı ihracatımıza baktığımızda, 797 ihracatçı firmamız ile ihracatımızı yüzde 6 oranında artışla 1 milyar 250 milyon dolara çıkararak, Türkiye’nin 5 buçuk milyar dolarlık yaş meyve sebze ve mamulleri ihracatının yüzde 22’sini Birlik olarak gerçekleştirmeyi başardık. Bu yıl birliğimizde ihracat şampiyonu 257 Milyon dolarla turşular olurken Üzüm, Kiraz, Mandalina, Dondurulmuş meyveler, konserve sebzeler, kurutulmuş domates ve domates salçası, İhracatımızda ön plana çıkan ürünler oldu” diye konuştu.

İLK ÇEYREKTE İHRACATIMIZI 322 MİLYON DOLARA ÇIKARDIK

Konuşmasının devamında Uçak, “2023 Yılı ilk çeyreğinde yüzde 18 artışla ihracatımızı 272 milyon dolardan 322 milyon dolara çıkardık. Bu artış hızı ile 2023 yılında, bir milyar dört yüz milyon dolar olan hedefimize rahatlıkla ulaşacağımızdan eminim. Bizler, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına ithafen bir buçuk milyar barajını aşmak için çalışacağız. Sizlerle birlikte bu hedefi yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.