TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’de "Yılın Otomobili" için aday otomobiller belli oldu

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan "Türkiye’de Yılın Otomobili" seçimi için aday otomobiller belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 19:23
Kaynak: AA
Türkiye’de "Yılın Otomobili" için aday otomobiller belli oldu

OGD'nin açıklamasına göre, Türkiye otomobil pazarında Şubat 2023 ile Şubat 2024 arasında satışa sunulan modeller arasından yapılan değerlendirme sonucunda 28 aday, "Yılın Otomobili" ödülünü almak için yarışacak. Bu adaylar, uzman otomotiv gazetecilerinden oluşan OGD üyelerinin gerçekleştireceği test sürüşleri ve oylama ile belirlenecek. Nisan ayında açıklanacak olan finalistler arasından 21 Mayıs Salı günü Intercity İstanbul Park'ta gerçekleştirilecek test sürüşü ve son oylama ile "Türkiye’de Yılın Otomobili" seçilecek model belirlenecek. Kazanan otomobil ise 11 Haziran'da Intercity İstanbul Park'ta düzenlenecek olan ödül töreninde açıklanacak.

Bu yıl Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından düzenlenen etkinlikte ilk kez "Geleceğin Otomotivcileri" kategorisi açıldı. Bu kategoride, üniversite öğrencilerinin projeleri değerlendirilecek ve sektörün geleceğini temsil eden öğrencilere ödüller verilecek. Ayrıca, "Yılın Tasarımı", "Yılın İnovatif Projesi" ve "Yılın Basın Lansmanı" gibi kategorilerde de özel ödüllerin dağıtılacağı gecede, OGD'nin bu yıl ilk kez yeni bir kategori daha ödül verecek.

"Türkiye’de Yılın Otomobili" seçimi için belirlenen adaylar arasında toplam 28 otomobil bulunuyor. Bu adaylar arasında "BMW 5 Serisi, BYD Atto 3, Chery Omoda 5, Chery Tiggo 7 Pro, Chery Tiggo 8 Pro, Dacia Spring, DFSK Fengon 5, DFSK Fengon 500, DFSK Glory 580, Ford Mustang Mach-E, Honda ZR-V, Honda CR-V, Hongqi E-HS9, Hyundai Kona, Hyundai IONIQ 6, Jeep Avenger, Kia Cerato, Kia EV9, Leapmotor T03, Lexus LM, Mercedes-Benz CLE Coupe, Mercedes-Benz E Serisi, MG Marvel R, Renault Austral, Renault Megane E-Tech, Tesla Model Y, Togg T10X, Toyota C-HR" modelleri yer alıyor.

"Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), sektörün öncüsü olarak 10. yılını kutluyor ve tüketicilere yön veriyor."

OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, yaptığı açıklamada, 10. yılını kutlayan OGD'nin düzenlediği yarışmanın büyük bir rekabete sahne olacağını belirtti. Sandık, şunları kaydetti: "Adaylar arasında elektrikli ve hibrit araçlar da dahil olmak üzere farklı motor seçeneklerine sahip modeller bulunuyor. Ayrıca, çeşitli segmentlerden birçok araç da yarışacak aday otomobiller arasında. Artan rekabet ve Türkiye pazarında daha fazla markanın yer almasıyla birlikte, bu yılın finalistlerini belirlemek çok daha zor olacak. Türkiye’de Yılın Otomobili yarışması, her geçen yıl daha fazla takip edilerek tüketicilere yön vermeye devam ediyor. 2024’te dokuzuncu kez gerçekleştireceğimiz Türkiye’de Yılın Otomobili yarışması, önemli bir kilometre taşını daha geride bırakacak."

Öte yandan, "Türkiye’de Yılın Otomobili 2024" etkinliği, Bosch, Bridgestone, D-Expert, Intercity, Shell Helix Motor Yağları ve sigortaladım.com sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.