TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜRK-İŞ açıkladı… Açlık sınırı asgari ücrete dayandı!

TÜRK-İŞ’in yayımladığı yeni rapora göre, açlık sınırı asgari ücrete dayandı, yoksulluk sınırı 55 bin TL'ye yaklaştı

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 13:33
Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
TÜRK-İŞ açıkladı… Açlık sınırı asgari ücrete dayandı!

TÜRK-İŞ Mart 2024 Açlık ve Yoksulluk Sınırı Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı. O rapora göre; yoksulluk sınırı 54 bin 700,32 TL’ye; açlık sınırı 16 bin 792,99 TL’ye; bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 21 bin 831,13 TL’ye yükseldi.

TÜRK-İŞ  açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Temel mal ve hizmetlerde görülen artış geçim şartlarını her geçen gün daha da olumsuz etkilemektedir. Yapılan araştırmada; marketlerde ürün bazlı fiyatların -ramazan ayı indirimi gerekçesiyle- seçim öncesi aşağı çekildiği gözlemlendi. Fakat buna rağmen özellikle gıda fiyatlarında artış devam etti ve başta dar ve sabit gelirli kesimler olmak üzere toplumun tüm kesimlerini etkileyen fiyat artışları geçim şartlarını ağırlaştırdı. Ücret gelirlerinin satın alma gücü her geçen ay düşmeye devam etmektedir.”

maaliyet

YAŞAMA MALİYETİ AYLIK…

TÜRK-İŞ Konfederasyonunun yaptığı araştırmanın 2024 Mart ayı sonucuna göre; Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı)  16 bin 792,99 TL’ye; gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 54 bin 700,32 TL’ye; bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 21 bin 831,13 TL’ye yükseldi.

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.