TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tüketici güven endeksi açıklandı! Nisan ayı tüketici güven endeksi ne kadar oldu?

Tüketici güven endeksi Nisan ayı verileri açıklandı. TÜİK tüketici güven endeksi anket sonuçlarını açıkladı. Nisan ayı tüketici güven endeksi ne kadar oldu İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 10:52
Kaynak: AA
Tüketici güven endeksi açıklandı! Nisan ayı tüketici güven endeksi ne kadar oldu?

Nisan ayında, Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen tüketici eğilim anketi sonuçları açıklandı. Peki Nisan ayı tüketici güven endeksi ne kadar oldu? İşte detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ortaklaşa yürüttüğü tüketici eğilim anketi sonuçlarına göre hesaplanan tüketici güven endeksi, Ocak ayında 80,4 iken Şubat ayında %1,3'lük bir azalışla 79,3'e geriledi. Tüketici güven endeksi martta 79,4 oldu. Nisan ayı tüketici güven endeksi ne kadar oldu? 

NİSAN AYI TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini açıkladı.

Buna göre, TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, nisanda, marta kıyasla yüzde 1,4 arttı. Geçen ay 79,4 olan endeks, bu ay 80,5 oldu.

Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi, martta 66,6 iken nisanda yüzde 2,3 azalışla 65'e geriledi.

Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi, martta 78,9 iken nisanda yüzde 5 artış göstererek 82,9 olarak tespit edildi.

Geçen ay 74,9 olan gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi, yüzde 4,4 yükselişle bu ay 78,1 olarak kayıtlara geçti.

Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ise martta 97 iken nisanda yüzde 1,2 azalarak 95,8 oldu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.