TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ticaret Bakanlığı'ndan restoran ve kafelerde alınan servis ücretlerine denetleme

Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerde servis ücreti veya başka herhangi bir ad altında ücret talep edilmesi durumunda bunun tarife ve fiyat listesinde açıkça belirtilmesi gerektiğini vurguladı. Tarifede belirtilmeyen ücret talepleriyle ilgili olarak işletmelere cezai yaptırımların uygulandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 12:09
Kaynak: AA
Ticaret Bakanlığı'ndan restoran ve kafelerde alınan servis ücretlerine denetleme

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Resmi Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile lokanta, restoran, kafe, pastane gibi yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerde, tarife ve fiyat listelerinin tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne asılması, takılması veya konulmasının zorunlu hale getirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, aynı yönetmelik kapsamında tarife ve fiyat listesinde belirtilen fiyatların dışında, servis ücreti veya başka bir isim altında ek bir ücret talep edilmesi durumunda, bu ücretin tarife ve fiyat listesinde açıkça gösterilmesinin zorunlu olduğu vurgulandı.

Açıklamada belirtildiğine göre, söz konusu düzenlemelerin uygulamada doğurabileceği çeşitli konuları içeren bilgilendirme yazılarının, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'na sektörde faaliyet gösteren satıcı ve sağlayıcılara duyurulması için iletilmiştir. Aynı açıklamada, ticaret il müdürlüklerine de denetimlerin bu konularda yoğunlaştırılması talimatının verildiği kaydedilmiştir.

İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü, Mart ayında bir kafe zincirine ait iş yerinde gerçekleştirilen denetimde, fiyat listesinde bazı ürünlere ait fiyat bilgisinin eksik olduğu ve servis ücreti alındığına dair bilginin bulunmamasına rağmen servis ücreti alındığını tespit etti. Bu durum üzerine işletmeye 384 ürün için toplamda 834 bin 48 lira idari para cezası uygulandı.

Açıklamada, fiyat etiketi, tarife ve fiyat listelerine yönelik geniş kapsamlı denetimlerin 2024 yılında da devam edeceği belirtilirken, her bir aykırılık için 2 bin 172 lira idari para cezası uygulanacağı vurgulandı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.