TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

THY’den milyar dolarlık anlaşma iddiası: Yerli üretime mi geçilecek?

Türkiye'nin önde gelen havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), Emirates ve Qatar Airways gibi bölgesel rakipleriyle rekabet etme stratejilerini sürdürüyor. Yapılması beklenen anlaşma, Türkiye'nin 2023 yılında verdiği Airbus siparişleriyle ilgili. İşte merak edilen haberin detayları…

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 10:28
Kaynak: HABER MERKEZİ
THY’den milyar dolarlık anlaşma iddiası: Yerli üretime mi geçilecek?

Bloomberg'in haberine göre, Airbus ve Rolls-Royce, Türk Hava Yolları (THY) ile yaklaşık 20 milyar dolarlık (650 milyar 600 milyon lira) bir parça anlaşması yapmak için adımlarını atıyor. Bu anlaşma, Türkiye'nin 2023'te verdiği Airbus siparişleriyle doğrudan ilişkilendiriliyor. Eğer imzalar atılırsa, parçaların yerli olarak üretilmesi planlanıyor.

thy

THY, İstanbul merkezini genişletme ve Emirates ile Qatar Airways gibi bölgesel rakipleriyle rekabet etme stratejisi kapsamında, Aralık ayında Airbus'tan 230 uçaklık bir satın alma işlemini resmi olarak tamamlamıştı.

Türkiye, yerli tank ve savaş uçağı projelerinde kullanılmak üzere motor teknolojisi satın almak üzere Rolls-Royce gibi yabancı şirketlerle uzun süredir müzakereler yapıyor. Rolls-Royce, Türkiye'deki bir sanayi holdingi olan Kale Grubu ile bir ortak girişimde bulunuyor. Türkiye'nin savunma ekipmanları ve yolcu uçakları da dahil olmak üzere dış alımlarında yerli üretime ağırlık verme çabaları devam ediyor.

thy

20 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA

Türk Hava Yolları, geçtiğimiz yıl duyurduğu büyük uçak alımının bir parçası olarak uçak bileşenlerinin yerli üretimi için Rolls-Royce Holdings Plc ve Airbus SE ile 20 milyar dolarlık bir anlaşma üzerinde çalışıyor. Türk yetkililere göre, bu anlaşma bu ay içerisinde İstanbul'da düzenlenecek bir törenle duyurulabilir.

Bloomberg'e konuşan yetkililer, görüşmelerin gizli olduğunu belirterek isimlerinin açıklanmasını istemedi. Devlet tarafından işletilen TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. veya TEI gibi Türk şirketlerinin muhtemelen üretim programının bir parçası olacağını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.