TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Temmuz 2024 emekli maaşı zammı: 2024 temmuz emekli maaşı ne kadar olacak? Memur ve emekli maaş zammı oranları belli oldu mu?

Merkez Bankası'nın son enflasyon tahmini revize edildiğinde, emekli ve memur maaşlarına yönelik beklentiler de artmaya başladı. Memur ve memur emeklileri, toplu sözleşme gereği ikinci yarıda yüzde 10'luk bir zam alacaklar. 2024 temmuz emekli maaşı ne kadar olacak? Memur ve emekli maaş zammı oranları belli oldu mu?

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 11:47
Kaynak: HABER MERKEZİ
Temmuz 2024 emekli maaşı zammı: 2024 temmuz emekli maaşı ne kadar olacak? Memur ve emekli maaş zammı oranları belli oldu mu?

Temmuz ayı, emekli ve memur maaşlarının artışı için merakla beklenmeye başlandı. Merkez Bankası, enflasyon tahminini yüzde 38'e yükselterek duyurdu. Bu haberin ardından, memurlar ve emeklilerin alacakları zam oranlarına odaklanıldı. Asgari ücret için ise, bu yılın tek bir zamla güncelleneceği önceden duyurulmuştu. TÜİK, Nisan ayı enflasyonunu yüzde 3,18 olarak açıkladı ve son 4 aydaki toplam enflasyonun yüzde 18,70 olduğunu belirtti. Bu enflasyon farkına göre memur ve emeklilerin maaşları yeniden hesaplandı. 2024 temmuz emekli maaşı ne kadar olacak? Memur ve emekli maaş zammı oranları belli oldu mu? İşte, yapılan son tahminler…

2024 temmuz emekli maaşı ne kadar olacak

EMEKLİ MAAŞ ZAMAMI NE KADAR OLACAK?

Nisan ayında aylık enflasyon yüzde 3,18 olarak kaydedildi. SGK ve Bağ-Kur emeklileri için Ocak ayında yüzde 6,70, Şubat ayında yüzde 4,53, Mart ayında yüzde 3,16 ve Nisan ayında yüzde 3,18 enflasyon farkı hesaplandı. Bu durumda üç aylık zam oranı yüzde 18,70 olarak belirlendi. Ancak bu zam, Temmuz ayındaki maaşlara yansıtılacağı için her ay açıklanan aylık enflasyon oranında kümülatif olarak hesaplanacak. Geriye kalan Mayıs ve Haziran aylarının enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor.

2024 temmuz emekli maaşı ne kadar olacak

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI ORANLARI BELLİ OLDU MU?

2024'ün ilk yarısında memur maaşları ve memur emeklilerinin aylıkları yüzde 15 artacak, ikinci yarıda yüzde 10 artış gerçekleşecek. 2025'in ilk yarısında yüzde 6, ikinci yarısında ise yüzde 5 oranında zam yapılacak. Ancak bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa uygulanacak. Enflasyon oranları ise zam oranlarının üzerinde gerçekleşirse memur ve memur emeklileri enflasyon farkını maaşlarına zam olarak alacaklar.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.