TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal yardım desteği alan vatandaş bayram ikramiyesinden yararlanabilecek mi? Bayram ikramiyeleri kimlere ödenecek?

Son gelişmelerle birlikte her iki bayramda aldıkları 2 bin TL’lik bayram ikramiyesi 3 bin TL’ye çıkan emekliler, ödemelerini 10 Nisan’da alacak. Bu ikramiyeden yararlanan sadece emekliler olmayacak. İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 15:37
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sosyal yardım desteği alan vatandaş bayram ikramiyesinden yararlanabilecek mi? Bayram ikramiyeleri kimlere ödenecek?

Ramazan Bayramı’nda emekliye verilecek olan bayram ikramiyesinin ödeme tarihi netleşirken, vatandaşlar hak sahibi olup olmadığına ilişkin araştırmalarına devam ediyor. Sosyal yardım desteği alan vatandaşlara da bayram ikramiyesi verilecek mi soruları vatandaşta merak uyandırıyor.

Kimler bayram ikramiyesinden yararlanabilecek?

Ödemenin yapılması gereken tarihte kurumumuzdan emekli maaşı, yaşlılık aylığı, vazifeden malullük aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile beraber sürekli olarak iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alan tüm vatandaşa ödeme yapılır. Ayrıca kurumdan aylık alan diğer; şehit yakınları olanlar, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon olan sporcular ve terör saldırısından zarar gören sivil vatandaşlar ile beraber belirtilen kişilerin hak sahiplerine de bayram ikramiyesi ödemesi yapılır.

bayram ikramiyesi

Sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi süreci

8. yargı paketine eklenmesi beklenen düzenleme bugün itibarıyla TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşmelere eklenecek. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra yasa haline gelmesinin ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına alındıktan sonra Resmî Gazete’ de yayımlanması bekleniyor.

bayram ikramiyesi

Dul ve yetimlere bayram ikramiyesi var mı?

Emekli aylıklarına yapılan artış oranının ardından, bayram ikramiyesi ödemelerinde de artışa gidildi. Ramazan ve Kurban Bayramlarında her ikisinde de 2 bin TL alınırken son yapılan zamların ardından her ikisinde de 3 bin TL ödeme yapılacak şekilde zam yapıldı. Bayram ikramiyesi emeklinin haricinde sosyal yardım ödemesi almaya hak kazanan vatandaşlara da verilecek. Bunun yanı sıra dul ve yetimlere bayram ikramiyesi ödemesi dosya bazında yapılıyor. Bu kapsamda her dosya başına 3 bin TL bayram ikramiyesi ödenmesi bekleniyor. Emekliler, bayram ikramiyesini 3 bin TL olarak alırken, vefat eden eşinden veya anne-babasından dolayı dul, yetim aylığı alanların da bayram ikramiyesi hisseleri emekli ikramiyesiyle aynı oranda verilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.