TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SGK’dan annelere 325 euro destek ödemesi: Annelere 325 euro destek ödemesi başvuruları nasıl yapılacak, başvuru şartları neler?

SGK’dan annelere müjde: 325 euro destek ödemesiyle ilgili detaylar netleşti. Avrupa Birliği'nin desteklediği proje kapsamında, İstanbul, Ankara ve İzmir'de bulunan 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca 325 euro destek sağlanacak. Peki, Annelere 325 euro destek ödemesi başvuruları nasıl yapılacak, başvuru şartları neler?

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 11:31
Kaynak: HABER MERKEZİ
SGK’dan annelere 325 euro destek ödemesi: Annelere 325 euro destek ödemesi başvuruları nasıl yapılacak, başvuru şartları neler?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci fazını başlatmak için hazırlıklarını tamamladı. Avrupa Birliği'nin finansal desteğiyle gerçekleştirilen projenin hedefi, 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakımı nedeniyle iş gücünden uzaklaşma riski taşıyan annelerin desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmalarını veya iş gücüne katılmalarını sağlamaktır. İstanbul, Ankara ve İzmir'de uygulanacak olan projede, çalışan annelere aylık 325 avro destek sağlanacak. Annelere 325 euro destek ödemesi başvuruları nasıl yapılacak, başvuru şartları neler?

annelere 350 euro destek

ANNELERE 325 EURO DESTEĞİNE KİMLER BAŞVURABİLECEK?

AB'nin mali desteğiyle hayata geçirilen projenin amacı, 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakımı yükü nedeniyle iş gücünden uzaklaşma riski taşıyan annelerin desteklenerek kayıtlı istihdamda kalmasını veya iş gücüne katılmasını sağlamaktır.

annelere 350 euro destek

ANNELERE 325 EURO DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

SGK, projeden yararlanma koşulları ve başvuru prosedürlerini ilerleyen günlerde duyuracak. Çalışan anneler ve çocuk bakıcıları için sağlanacak desteklerin ayrıntıları kamuoyuyla paylaşılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, kayıtlı istihdama önem verdiklerini ve kayıt dışı istihdamla mücadelelerini kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti. Projeyle, çalışan annelere sağlanacak maddi destekle istihdamdan kopmalarının önüne geçilirken, aynı zamanda eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcılarının istihdamı teşvik edilecek. Bakan Işıkhan, “Bu projemizle anneleri de çocukları da bakıcıları da desteklemiş olacağız.” dedi

annelere 350 euro destek

350 EURO KAÇ TL?

Bugünün güncel kuru ile 350 euro yaklaşık 12 bin 79 TL yapıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.