TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SASA Polyester A.Ş.'nin 2. çeyrek bilançosu açıklandı: Hisselerdeki son durum ve detaylar

Borsa İstanbul’da özellikle son 4 yılda en popüler olan şirketler arasında olan SASA, 2. Çeyrek bilançosunu açıklaması ile birlikte satışları hızlandı. SASA hisse fiyatında yaşanan son durum ve SASA hisse senedi ile ilgili detaylar işte sizlerle...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2023 19:05
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
SASA Polyester A.Ş.'nin 2. çeyrek bilançosu açıklandı: Hisselerdeki son durum ve detaylar

Borsa yatırımcıları tarafından rağbet gören SASA Polyester A.Ş. 2. Çeyrek bilançosunun açıklanmasının ardından Borsada zaten popüler olan SASA daha çok gündem olmaya başladı. BIST yatırımcılarının en çok kazanç sağlayan Sasa Polyester A.Ş. hisseleri ilgi günbegün artmaya devam ediyor.

Borsa’da SASA şirketine rağbet arttı!

SASA Polyester A.Ş. hissesi geride kalan yıllarda yatırımcısına ciddi anlamda kazanç sağlamasına rağmen yatırımcılar daha ileri dönemlerde getirecek kazançları ve bundan sonraki sürecinin ne olacağını merak ediyor. Borsa İstanbul’da popüler olan şirket, 2. Çeyrek bilançosu açıklayarak yatırımcılara duyurdu.

SASA Polyester A.Ş. tarafından yapılan duyurudan edilen bilgilere göre, şirketin 2023 yılının ikinci 6 ayında 704 milyon 138 bin zarar açıklaması yaptığı süreçte, SASA hisse fiyatı olumsuz etkilendi. Bilançonun beklenenden kötü gelmesi ile birlikte hissede satışlarına başladı.

Borsa yatırımcıları tarafından rağbet gören SASA Polyester A.Ş. 2. Çeyrek bilançosunun açıklanmasının ardından hisseleri ilgi günbegün artmaya devam ediyor.

SASA hissesinde satış baskısı arttı!

Borsa İstanbul’da özellikle son 4 yılda en popüler olan şirketler arasında olan SASA tarafından açıklanan bilanço raporuna göre net satışların 2. Çeyreğin bir önceki çeyreği baz alınması durumunda yüzde 7.9 düştüğü dikkat çekerken, önceki yılın aynı çeyreği baz alındığı takdirde ise yüzde 12.1 düşüşle 7.5 milyar TL olarak açıklandı.

SASA Polyester A.Ş. ,2023 yılının ilk 6 ayında geçen senenin ilk yarısına göre net satışlarda yüzde 0.1 düşüş yaşayarak 15.6 milyar TL seviyesine gelirken, Net kâr 1. Çeyrekte 2.5 milyar TL oldu.

Net kâr 1. Çeyrekte 2.5 milyar TL olurken, 2. Çeyrekte 3.2 milyar TL net zarar bilgisi verildi. SASA Polyester A.Ş. tarafından yapılan bir önceki yılın aynı çeyreğindeki net kar açıklaması ise 3.2 milyar TL oldu.

Bu durum borsa yatırımcılarının odak noktası olan SASA hissesinde satış baskısı artışı yaşamasına neden oldu. FAVÖK tarafına bakıldığı taktirde ise şirketin 2. Çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 92.6 oranında artış yaşandığı gözlenmekte.

Şirketinin net borcu 2. Çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 37.3’den, 44.5 milyar TL’ye yükseldi. Bu nedenle de bilançosu zayıf gelen SASA hissesinde satışlar hız kazandı.

Not: Haber kanalımız da yer alan açıklamalar kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Bu şirketlerde hissesi olanlar zengin oldu! Son 1 yılda en çok değer kazanan hisseler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.