TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Patır patır ev sahibi yapacak şans duyuruldu! Aylık 7.417 TL ödemeniz yeterli

Uygun koşullarda ev almak isteyen vatandaşlara müjde geldi. Devlet uygun koşullarla ev sahibi yapacak TOKİ taksitlerini açıkladı. Ayda ne kadar taksit ödenecek? Koşullar neler? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 16:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Patır patır ev sahibi yapacak şans duyuruldu! Aylık 7.417 TL ödemeniz yeterli

TOKİ kura çekimlerine başladı. Türkiye’nin dört bir yanında devam eden TOKİ projeleriyle vatandaşlar 7 bin 417 TL’lik taksitlerle konut sahibi olabilecekler. TOKİ 1984 yılından bu yana vatandaşlara uygun koşullarda konut sahibi olma imkanı sunmaya devam ediyor. Bugün TOKİ projeleri dar gelirli ve orta gelirli vatandaşların kendi evlerine sahip olmalarına imkan tanıyor.

13 İl İçin Müjdeyi Veren TOKİ’nin Çalışmalarına Dair Detaylar

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı yeni TOKİ konutlarının özelliklerini hangi şehirlerde olacağını ve taksitlendirme detaylarını açıkladı. Listede bulunan illerin TOKİ koşulları ve vatandaşın aylık ne kadar ödeme yapacağı ile ilgili detaylı bilgi verildi. Ekonomik sıkıntıların zirvede olduğu şu dönemde yüksek kira fiyatlarına karşı direnen kiracılar normal koşullarda ev alma konusunda da zorluk yaşıyor. Bu noktada kira öder gibi TOKİ konutlarından ev almak vatandaşın yüzünü güldürüyor.

toki

TOKİ konutlarının yapılacağı iller şu şekilde açıklandı:

• Karabük

• Eskişehir

• Ankara

• Kayseri

• Şırnak ve Zonguldak olarak belirtildi.

TOKİ konutlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar 10 aylık taksit tutarını peşin olarak yatırıp ihaleye katılma şansı kazanıyor. TOKİ’nin 3+1 konutlarında peşinat ödemesi minimum 148 bin 340 TL, maksimum ise 164 bin 361 TL arasında değişmektedir. Ayrıca, 3+1 daireler için TOKİ’nin aylık ödeme miktarı 7 bin 417 TL olarak açıklandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.