TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nvidia Saudi Aramco'yu geride bıraktı

Yapay zeka çiplerine olan talep giderek artarken, California merkezli çip üreticisi Nvidia, 2,056 trilyon dolarlık piyasa değeri ile Suudi Arabistan petrol devi Saudi Aramco'yu geride bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2024 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2024 10:36
Kaynak: AA
Nvidia Saudi Aramco'yu geride bıraktı

Bugün Nvidia'nın hisseleri yüzde 4'lük bir artışla 822,79 dolara yükseldi. Şirketin hisse değerindeki artış, yıl başından bu yana yüzde 66'nın üzerine çıktı.

Nvidia'nın piyasa değeri bugün 2,056 trilyon dolara ulaştı ve bu, Suudi Arabistan petrol devi Saudi Aramco'yu geride bırakarak dünyanın en değerli üçüncü şirketi konumuna getirdi.

Saudi Aramco'nun piyasa değeri ise 2,046 trilyon dolar olarak belirlendi. Böylece Nvidia, dünyanın en değerli üçüncü şirketi haline gelirken, Saudi Aramco dördüncü sıraya geriledi.

Microsoft, 3,087 trilyon dolarlık piyasa değeriyle birinci sıradaki yerini korurken, Apple da 2,774 trilyon dolarlık piyasa değeriyle ikinci sıradaki konumunu sürdürdü.

Nvidia, geçen ay piyasa değeri açısından önce Amazon'u, ardından da Google'ın ana şirketi Alphabet'i geride bırakmıştı.

Şirketin piyasa değeri, geçen yıl mayıs ayında yapay zeka çiplerine olan talepteki artışın etkisiyle 1 trilyon dolara ulaşmıştı. Geçtiğimiz hafta ise ilk kez 2 trilyon doların üzerine çıkmıştı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.