TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Niğde'de altyapı borusu üreten makine geliştiren işçiler ülke sınırlarını aştı

Niğde'de uzun yıllar fabrikalarda çalışan işçiler Süleyman Terzi ve Bilgin Mişe, geliştirdikleri altyapı boru üreten makine sayesinde iç piyasanın yanı sıra Irak ve Gürcistan'a da ürün satıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2024 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2024 15:49
Kaynak: AA
Niğde'de altyapı borusu üreten makine geliştiren işçiler ülke sınırlarını aştı

CTP (cam elyaf takviyeli boru) imalatı yapan fabrikalarda uzun yıllar çalışan Terzi ve Mişe, 8 yıl önce kendi işlerini kurmaya karar verdiler. Yurt dışından ithal edilen makineyi geliştirmek için büyük çaba sarf eden iki girişimci, Türk mühendislerin desteği ve finansörlerin yardımıyla kendi tasarladıkları altyapı borularını üretebilen bir makineyi geliştirdiler. Fabrika kurma kararı aldıktan sonra 30 kişiye istihdam sağlayan girişimciler, yılda yaklaşık 200 kilometre boru üretim kapasitesine ulaştılar. Bu süreçte işçilikten kendi işlerinin sahibi olmaya adım atan Terzi ve Mişe, kendi başarı hikayelerine imza attılar.

Süleyman Terzi, yaptığı açıklamada, ortağıyla birlikte CTP borularını Türkiye'ye getiren bir firmada 12 yıl, Aksaray'da faaliyet gösteren başka bir firmada ise 8 yıl çalıştıklarını belirtti. Kendi firmalarını 2016 yılında faaliyete geçirdiklerini ifade eden Terzi, ürettikleri boruları Devlet Su İşleri (DSİ), belediyeler, İller Bankası ve DSİ'ye iş yapan müteahhitlere verdiklerini dile getirdi. Ayrıca, Irak ve Gürcistan'a ihracat yaptıklarını ve Suriye ile Afrika'da birkaç ülke ile görüşmelerin sürdüğünü aktardı. Üretimlerini gelecek yıl 400 kilometreye çıkarmayı planladıklarını belirten Terzi, mevcut durumda 30 kişi istihdam ettiklerini ve ikinci hatta çıktıklarında bu sayının 60'a çıkacağını söyledi. Terzi, yerli makine ve ekipmanlarının Türkiye'de imal edildiğini ve tamamen öz sermayeyle kurulan bir firma olduklarını vurguladı. Boruları dünya genelinde ihraç etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bilgin Mişe ise fabrikada 300 ila 2 bin 600 milimetre çaplarında boru ürettiklerini belirtti. Mişe, makinelerin, teknolojinin ve otomasyonun tamamen yerli olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'de uzun yıllardır sektörde faaliyet gösterdiklerini ve 2016 yılında kendi tasarımlarıyla yerli bir firmayı kurduklarını ifade etti. Yerli mühendislerle çalıştıklarını ve yerli hammaddelerle üretim yaptıklarını vurguladı. Boruların Avrupa standartlarında üretildiğini ve içme suyu, kanalizasyon ve atık sulara uygun olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.