TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MTV ve yapılandırma taksit ödemelerinde son gün açıklandı

Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu yıla ait ilk taksiti ve borç yapılandırmalarına ilişkin taksit ödemeleri için son tarih 31 Ocak olarak belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2024 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 11:39
Kaynak: AA
MTV ve yapılandırma taksit ödemelerinde son gün açıklandı

MTV, araçların kaydedildiği vergi dairesi tarafından her yıl ocak ayında tahakkuk ettirilir. Bu vergi, ocak ve temmuz aylarında eşit 2 taksitte ödenir. Dolayısıyla, 1 Ocak'ta başlayan MTV'nin birinci taksit ödeme dönemi için geriye sadece 4 gün kaldı.

Bahsedilen vergi, Dijital Vergi Dairesi (dijital.gib.gov.tr) veya mobil uygulamalardan (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) 02.00-23.45 saatleri arasında anlaşmalı bankaların banka kartları, kredi kartları, banka hesaplarından havale yöntemi, yabancı ülkelerde faaliyet gösteren bankalara ait kartlar, vergi tahsilatına yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri ve PTT şubeleri aracılığıyla ödenebilir.

2024 için hesaplanan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarları, yeniden değerleme oranı olan %58,46'ya göre belirlendi. Buna göre, 2024'te en düşük MTV tutarı 347 lira, en yüksek ise 133 bin 572 lira olacak. Bu tutarların yarısını oluşturan birinci taksit ödemeleri ise 31 Ocak'a kadar gerçekleştirilmelidir.

MTV'nin zamanında ödenmemesi halinde araç sahipleri aylık %3,5 gecikme faizi ödemek zorundadır. Ayrıca, yapılandırmada taksit ödeme süresi sona eriyor. Ekim-Kasım-Aralık 2023 dönemine ilişkin KDV'nin beyanı ve ödemesi için son tarih yarın (29 Ocak) olarak belirlenmiştir.

7326 sayılı yapılandırmada 15'inci, 7440 sayılı yapılandırmada ise 8'inci taksitlerin ödenmesi için son gün ay sonudur. Bu yılın vergi takviminde, mükelleflerin ilgili döneme ait geri kazanım katılım payı, Ekim-Kasım-Aralık 2023'e ait turizm payının beyanı ve ödemesi, haberleşme vergisi, dijital hizmet vergisi beyannamesinin verilmesi, yıllık harçların ödenmesi, 2023 yılında kullanılan defterlerin 2024 yılında da kullanılmak istenmesi halinde yasal defterlere ilişkin ara tasdik için son tarih 31 Ocak'tır.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.