TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili maaşı ne kadar? Milletvekili maaşlarına ne kadar zam yapıldı?

2024 yılı için merak edilen maaşlardan biri de milletvekili maaşları oldu. Biz de sizin için milletvekili maaşları hakkında detaylı araştırma yaptık. Peki 2024 yılında milletvekili maaşları ne kadar oldu? İşte merak edilen tüm detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 16:12
Kaynak: HABER MERKEZİ
Milletvekili maaşı ne kadar? Milletvekili maaşlarına ne kadar zam yapıldı?

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından, emekli ve vekil olan milletvekillerinin maaşları merak konusu oldu. Biz de sizin için emekli maaşları hakkında detaylı bilgileri derledik. Peki milletvekili maaşı 2024 yılında ne kadar oldu? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz...

Milletvekili maaşı ne kadar?     

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon verilerine göre, memur maaşlarına endeksli olarak milletvekili maaşı da yüzde 49,25 oranında artacak.

Meclis'te emekli olan ve aynı zamanda vekil olarak görev yapan yaklaşık 300 milletvekilinin maaşları, memur maaşlarına yapılan oranların açıklanmasının ardından zamlanarak 147 bin liradan 230 bin liraya yükseldi.

Sadece milletvekili olarak görev yapanların maaşı ise 73 bin 329 liradan yaklaşık 110 bin liraya yükseldi. Emekli milletvekillerinin maaşları ise 51 bin 970 liradan, yeni artışlarla birlikte 77 bin 565 lira seviyesine çıktı.

milletvekili maaşı

Emekli milletvekili maaşı           

Emekli milletvekili maaşları 65 bin TL'den 97 bin TL'ye yükseldi.

Milletvekili maaşlarına ne kadar zam yapıldı?

Aralık enflasyonunun yaklaşık %2,93 seviyesinde gerçekleşmesiyle, memur ve emeklisinin enflasyon farkı alacağı ve 'lik toplu sözleşme zammıyla birlikte alacağı toplam zam oranı %49,25'e ulaştı. Böylece milletvekili maaşları da yüzde 49,25 oranında arttı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.