Merkez Bankası’nın toplam rezervleri arttı: Bakan Şimşek’ten ilk yorum geldi

TCMB'nin toplam rezervleri son haftada 1 milyar 406 milyon dolar artarak 143 milyar 648 milyon dolara yükseldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, rezervlerin artışını vurgulayarak Türkiye'nin dış şoklara karşı dayanıklılığının arttığını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 16:13
Kaynak: İHA/AA
Merkez Bankası’nın toplam rezervleri arttı: Bakan Şimşek’ten ilk yorum geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son haftalarda rezervlerinde önemli bir artış yaşandığını açıkladı. Haftalık Para ve Banka İstatistikleri'ne göre, 31 Mayıs ile biten haftada TCMB'nin toplam rezervleri 1 milyar 406 milyon dolar artarak 143 milyar 648 milyon dolara ulaştı. Bu artışın brüt döviz rezervlerindeki 1 milyar 144 milyon dolarlık artış ve altın rezervlerindeki 264 milyon dolarlık artışla gerçekleşti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de sosyal medya hesabından bu artışa dikkat çekti. Şimşek, son 2 ayda swap hariç net rezervlerin 67 milyar dolar, brüt rezervlerin ise 143,6 milyar dolara yükseldiğini belirtti. Türkiye'nin dış şoklara karşı dayanıklılığının arttığını vurgulayan Şimşek, rezervlerin güçlenmesinin makro finansal istikrarı da desteklediğini ifade etti.

Bakan Şimşek paylaşımında şu ifadeler yer verdi;

“Son 2 ayda swap hariç net rezervler 67 milyar dolar arttı, brüt rezervler ise 143,6 milyar dolara ulaştı. Rezervlerimizin daha da artırılması için yeşil dönüşüm, enerji verimliliği ve yeni sanayi politikalarıyla sürdürülebilir cari açığa ulaşılması, doğrudan yabancı yatırımları artırmaya yönelik politikalar ve sermaye benzeri dış kaynağa erişim önem arz etmektedir. Bunu da programı kararlılıkla uygulayarak başaracağız”

Kaynak: İHA/AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.