TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lokanta ve kafelerde KDV oranları yükseltildi

Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranları değişti. Yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı ise yüzde 20'ye çıkarıldı. Bu değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlanan bir tebliğ ile duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 01:19
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 01:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
Lokanta ve kafelerde KDV oranları yükseltildi

Lokanta ve kafelerde uygulanan KDV oranlarına ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, lokantalarda ve kafelerde uygulanan yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı ise yüzde 20'ye çıkarıldı.

Yeni düzenlemeyle birlikte lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi satışı göstererek yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilecek. Taslağa göre, hizmet sunan lokanta, kafe, pastane gibi işletmeler kendilerinin hazırlayıp sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin edilerek buralarda sattıkları ürünler için yüzde 10 oranında KDV hesaplayacak. Bu işletmelerin telefonla veya internet üzerinden sipariş suretiyle adrese gönderme, gel-al gibi yöntemlerle yaptıkları tüm satışlar da aynı kapsamda değerlendirilecek.

Ayrıca, yiyecek ve içecek hizmetlerine yönelik işyeri ruhsatı bulunmadığı halde müşterilere masa, oturma yeri, tezgâh gibi servis yapılabilen alanlarda yiyecek ve içecek hizmetleri sunanların bu yerlerde yaptıkları satışlar da yeni düzenleme kapsamında olacak.

Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.