TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Listeden SGK giriş yılınızı hemen bulun! 5-6-7-8 yıl erken emeklilik böyle mümkün

1982 ile 2005 yılları arasında sigortalı olanlar için erken emeklilik müjdesi! Bu dönemde sigorta başlangıcı yapmış olan vatandaşlarımız, emeklilik için önceden belirlenen yaş sınırını beklemeden, prim gün sayılarını tamamlayarak erken emeklilik avantajından yararlanabilecekler. İşte konuya dair detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 14:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Listeden SGK giriş yılınızı hemen bulun! 5-6-7-8 yıl erken emeklilik böyle mümkün

Çalışma hayatında erken emeklilik, yüksek yaş sınırı nedeniyle birçok kişi için hayati bir planlama konusu. Özellikle kadın çalışanlarımız, çocuk sahibi olmaları halinde ek prim günleri gibi özel avantajlardan faydalanarak, emeklilik yolculuklarını daha esnek bir şekilde şekillendirebilirler.

erken emeklilik

Çocuk sahibi olan aileler için emeklilik planlaması daha parlak bir gelecek vaat ediyor. Tek çocuk için 720 gün ek prim imkanı sunulurken, üç çocuğa kadar bu süre 6 yıla kadar uzayabiliyor ve erken emekliliğin kapılarını aralıyor. 

Erkek çalışanlar için de askerlik borçlanması, emeklilik yolunda önemli bir kilometre taşı olabiliyor. 15 yıl sigortalı çalışma süresi sonunda, belirlenen prim ödeme ve sigorta giriş koşullarını yerine getiren herkes, erken emeklilik için başvuruda bulunabilir.

erken emeklilik

ÇOCUK SAHİBİ OLANLAR İÇİN ERKEN EMEKLİLİK

Çocuk sahibi olan aileler için emeklilik planlaması daha parlak bir gelecek vaat ediyor. Tek çocuk için 720 gün ek prim imkanı sunulurken, üç çocuğa kadar bu süre 6 yıla kadar uzayabiliyor ve erken emekliliğin kapılarını aralıyor. Erkek çalışanlar için de askerlik borçlanması, emeklilik yolunda önemli bir kilometre taşı olabiliyor. 15 yıl sigortalı çalışma süresi sonunda, belirlenen prim ödeme ve sigorta giriş koşullarını yerine getiren herkes, erken emeklilik için başvuruda bulunabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.