TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Listede ismi olan parasını almayı unutmasın! 1 Mayıs’ta anında 13 Milyon kişinin hesabında

Yaklaşık 13 milyon kişinin yararlanacağı ödeme planının duyurusu yapıldı. Belirtilen tarihten itibaren, yani 1 Mayıs'tan başlayarak, hak sahiplerinin hesaplarına ödemeler yapılacak. Kimlerin bu ödemeden faydalanabileceği ve ödeme sürecinin ayrıntıları haberimizin devamında yer alıyor…

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 11:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Listede ismi olan parasını almayı unutmasın! 1 Mayıs’ta anında 13 Milyon kişinin hesabında

Ülkemizde emeklilik sistemi, 4A, 4B ve 4C gibi çeşitli sigorta türleri aracılığıyla çalışanlara hizmet vermektedir. Emeklilik döneminde, vatandaşlarımız bu sigorta türlerine bağlı olarak bir maaş almaya hak kazanırlar. Eğer bir sigortalı vefat ederse, yakınları Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurarak ölüm aylığı talebinde bulunabilirler. Ölüm aylığına hak kazanan vatandaşlara, ek olarak belirlenen 5.000 TL tutarındaki ek ödeme de ölüm aylığı ile birlikte hesaplarına yatırılacaktır. Ölüm aylığı ve ek ödemeler hakkında daha fazla bilgi almak, kimlerin bu ödemelerden yararlanabileceğini öğrenmek ve başvuru süreci ile ilgili detayları öğrenmek için devam eden haberimizi takip edebilirsiniz.

para

Promosyon Ödemesi ve Ölüm Aylığı

Ülkemizde, ölüm aylığı alan vatandaşlara yönelik bankalar tarafından ek bir finansal destek sağlanmaktadır. Bu destek, promosyon ödemesi olarak bilinir ve maaş miktarlarına göre değişkenlik gösterir. En düşük promosyon ödemesi 5 bin TL olarak belirlenmiştir. Maaşı 9 bin 999 TL’ye kadar olan vatandaşlara 5 bin TL, 10 bin TL ile 14 bin 999 TL arasında maaş alanlara ise 6 bin 250 TL promosyon ödenmektedir. Ölüm aylığı alan bireyler, maaş aldıkları bankalara yapacakları promosyon başvurusu ile bu ek ödemelerden faydalanabilirler. Ölüm aylığı her ayın ilk günlerinde hesaplara yatırılırken, promosyon için yapılan başvuruların ardından 1 ila 3 iş günü içinde promosyon ödemeleri de gerçekleştirilmeye başlanır.

Ölüm Aylığına Başvuru Koşulları ve Hak Sahipliği

Ülkemizde, iş kazası veya meslek hastalığı sonucu hayatını kaybeden sigortalı çalışanların yakınlarına ölüm aylığı sağlanmaktadır. Ölüm aylığı almak isteyenler, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine müracaat ederek hak talebinde bulunabilirler. Eğer resmi nikahlı eş varsa ve çocukları da bulunuyorsa, aylık gelirin yüzde 50’si; çocuk yoksa yüzde 75’i ölüm aylığı olarak bağlanır.

Sigortalı vefat eden kişinin kız çocukları yaş sınırı olmaksızın, erkek çocukları ise belirli şartlar dahilinde ölüm aylığından yararlanabilirler. Üniversite öğrencisi olan erkek çocuklar için 25 yaş sınırı, ortaöğretim öğrencileri için 20 yaş sınırı ve eğitim görmeyenler için 18 yaş sınırı bulunmaktadır. Sigortalının eşi bulunsun ya da bulunmasın, çocuklara yüzde 25 oranında ölüm aylığı tahsis edilir. Ölüm aylığı başvuruları, www.turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılabilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.