TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzu etine son bir haftada 40 TL daha zam geldi! Et satışlarında düşüş yaşanıyor!

Kuru karkas etine gelen zamlar artarak devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 40 TL zam gelerek 450, 460 TL’ ye kadar yükselen kuzu etinin satışlarında yılbaşından itibaren yüzde 30 düşüş yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 15:27
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kuzu etine son bir haftada 40 TL daha zam geldi! Et satışlarında düşüş yaşanıyor!

Kuzu etine geçen hafta başında gelen zamlar, bu hafta da hiç durmadan gelmeye devam ediyor. Yılbaşı itibarıyla kuzu eti satışlarında yüzde 30 düşüşün yaşandığı tespit edilirken, vatandaş artık kasapların önünden geçemiyor. Her yıl şubat ayından itibaren artışa geçen süt kuzusunun fazlalaştığını belirten temsilciler, önümüzdeki hafta itibarıyla kuzu karkas etin fiyatında düşüş beklediklerini belirtti.

 İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi

“Önümüzdeki hafta piyasada düşüş bekliyorum”

 İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, ‘’Geçtiğimiz 1 aylık süreçte yem fiyatlarında da zam görülmedi. Özellikle içinde bulunduğumuz dönemde süt kuzusu çıktığı için fiyatlarda bir düşüş olmasını tahmin ediyorduk ama olmadı. Ancak, önümüzdeki hafta itibarıyla ben piyasada bir düşüş olacağını düşünüyorum. Ayrıca, yılbaşından bugüne tüketim oranında yüzde 30’un üzerinde bir azalma tespit edildi. Kasap esnafı elektrik, kira ve işletme masraflarından dolayı dükkân kapatıyor. Geçtiğimiz ay 28 tane kasap kapandı, yalnızca 4 yeni kasap açıldı’’ dedi.

kuzu etine zam

Fiyat artışı geçen haftaya göre biraz daha duruldu

Ankara’da dün yapılmış olan kesimlerde kıvırcık cinsi süt kuzusu karkas ette kilogram fiyatında değişiklikler olduğu belirtildi. Fiyatlar 440 ile 450 TL arasında seyrederken Türkiye Kasaplar Federasyonu eski başkanı Fazlı Yalçındağ, Antep toklusu fiyatının ise 390 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Geçtiğimiz hafta kuzu karkas etin kilogram fiyatının 430 TL olduğunu ifade eden Yalçındağ, dana karkas ette fiyat artışının geçen haftaya göre biraz daha durulduğunu ifade etti.

kuzu etine zam

Küçükbaş hayvancılık üretiminde bulunanlara fiyat artışını sordukları zaman 30 bin TL’den az ücrete çalışacak çoban bulamadıklarını ifade ettiklerini bildiren Yalçındağ, ‘’Üreticiler, sattıkları kuzu ücretiyle çobanın parasını karşılayamadıklarını bildiriyor. Üreticiler besi için verdiğim arpanın parasını karşılayamıyorum diyor. Kimseye bir şey söyleyecek durumda değiliz. Memleketin genel anlamda yüksek bir enflasyon durumu var.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.